< DagboekMail04 | Begin | DagboekMail06 >

Kite-surfers

26-05-08, maandag. Toch maar niet naar Portugal! Heb daar helemaal geen documentatie van. We zitten nu, na 270 km, in het uiterste puntje van Europa, nog iets zuidelijker als Gibraltar, in Tarifa. Een heerlijk plekje, direkt uitzicht op de blauwe, heldere zee en een halve schaduwplek bijna aan het strand. Na 4000 km gaan we een paar dagen luieren, als we dat tenminste kunnen! Als je Google Earth op de voorpagina binnenhaalt kun je ons bijna zien zitten.

27-05-08, dinsdag. Vanochtend alleen even boodschappen gedaan in Tarifa. Het is weer heel de dag bewolkt. We maken een strandwandeling met de jas aan, er staat hier een stevige wind. Die wind is geen toeval, het is hier nl. een waar surfers paradijs, vooral heel veel kite-surfers. Tegen de heuvels staan honderden (moderne) windmolens.

28-05-08, woensdag. Mooi weer, maar op het strand is het te fris en te winderig. We gaan een stukje rijden in de omgeving. Ongeveer 45 km noordelijk naar het stadje Vejer de la Frontera. Dit spierwitte stadje ligt hoog op een berg. We lopen 2 uur door het stille stadje, er zijn nauwelijks toeristen. Daarna rusten we een poosje uit op een terrasje aan het dorpsplein met uitzicht op (al de derde) betegelde kikker-fontein omringd door sinaasappel- en palmbomen.
Vejer de la Frontera 3e kikkerfontein

Terug via de strandweg en we stoppen nog even bij een prachtige hoge duin bij Punta Paloma. Mooi schoon crême-kleurig zand en enorme, bijna lege stranden.

Punta Paloma

29-05-08, donderdag. Vandaag zijn we op de fiets naar Engeland geweest en hebben fish and chips gegeten, deze keer op een bordje en niet, zoals we eerder in Engeland meegemaakt hebben, ingepakt in een oude krant.

We moesten wel eerst 45 km rijden met de auto om vlak voor Gibraltar de parkeren. We waren gewaarschuwd voor een enorm parkeerprobleem, vandaar de fietsen. Na 2x paspoortcontrole zijn we gelijk doorgefietst naar de kabelbaan om de rots op te gaan. Was best leuk. We hebben natuurlijk al veel aapjes gezien, maar deze zijn staartloos, ziet er net zo raar uit als staartloze katten. Ze waren best lief en volgens ons al aardig uitgedund (had ik iets over gelezen in de krant).

Daarna door de kilometer lange winkelstraat gelopen. Niet echt bijzonder, gewoon 13 in een dozijn winkels. Alles is geprijsd in pounds, maar we kunnen ook gewoon met euro's betalen. Nog een stukje langs de haven gefietst en terug naar de auto. Was weer een mooie dag!

30-05-08, vrijdag. We hebben vandaag niet veel gedaan, was erg bewolkt. Alleen een poosje naar Tarifa geweest voor wat boodschappen en om te internetten. 's Avonds nog tot 1.00 uur voor de caravan gezeten met een gezellig Nederlands stel. ''' 31-05-08, zaterdag.''' Vanmorgen volop zon, dus laten we maar weer eens wat geks gaan doen! Om 10.00 uur tickets gekocht en om 11.00 uur waren we al ingecheckt en vaarden we richting Afrika, Marokko, nog precieser naar Tanger! Een geörganiseerde 1-dags trip.

In Tanger stond een gids en een luxe bus ons op te wachten en we gingen gelijk een sight-seeing tour doen door het moderne stadsgedeelte. We stopten op een pleintje voor de Medina (oude stad), werden opgewacht door een slangenbezweerder die even een kunstje deed en we een slang(etje) omgelegd kregen voor de foto.

Daarna wandelden we de Kashba in. Up and down slingerend door de smalle straatjes. In het moderne gedeelte zie je ook veel traditionele kleding, maar hier in het oude gedeelte heeft de klok nog veel langer stil gestaan. We vinden het heel mooi om te zien, weer heel anders dan Azië. Na een uurtje gaan we een tamelijk luxe Marokkaans restaurant binnen voor de warme lunch. Een klein orkestje zit ons al op te wachten en ze doen hun uiterste best om het tipgeld op te krikken. De lunch is goed verzorgd, soep, couscous, gehakt-spiezen, brood, thee en baklava.
Orkestje in restaurant 
Hierna wandelen we nog even door de straatjes. Het barst van de straatverkopers, die hebben ons natuurlijk al op afstand geroken. Poefs, tassen, kettingen, nep goud en zilver, beeldjes, mandjes en natuurlijk de watches. Maar ons krijgen ze allang niet meer gek, we lachen vriendelijk en kopen niks. We gaan een mooie winkel in en krijgen een tapijten demonstratie en later een kruiden demonstratie. Was te verwachten, maar ze houden het kort, elk een kwartiertje en het was nog wel mooi en leuk ook. Weer klaar! En nu nog even met zijn allen naar de overdekte markt, die natuurlijk wel propvol is, maar behoorlijk netjes en tamelijk schoon. Maar dat kan ook aan ons liggen, we hebben al zoveel echte troep gezien! Nu zijn we een uurtje 'vrij' waarvan we de meeste tijd op een terrasje hebben gezeten.
Dan gaan we de bus weer in en rijden langs het Italiaanse en Spaanse gedeelte van de stad en verderop het luxe Engelse en Amerikaanse, met grote villa's, consulaat en ziekenhuis. Hier staat ook een paleis van de koning van Marokko. Even buiten de stad stoppen we bij een veldje waar een kamelen-familie ons opwacht voor een photoshoot of een kort ritje. Dan gaan we voor de laatste keer de bus in om terug te gaan naar de haven. Opnieuw langs de douane (we hebben er weer een paar stempels bij) en varen terug met een snellere boot, deze is in 40 min. aan de overkant. Om 20.30 uur zijn we terug, lijkt een korte dag, maar we zijn moe en voldaan. Was een leuke afwisseling!

01-06-2008, zondag. Zowaar een stranddag! Was wel even lekker, hoewel, een uur of 2 vonden we wel genoeg. Er zijn heel veel kite-surfers, de windsurfers lopen te mopperen, te weinig wind, 't is niet snel goed! 's Middags nog even flaneren op het dorpsplein van Tarifa.

Honderden windmolens tegen de berghellingen


< DagboekMail04 | Begin | DagboekMail06 >

Gesponsorde koppelingen