< DagboekMail03 | Begin | DagboekMail05 >

Parque Nacional de Donana

19-06-08, maandag. Oei, al 5 dagen op dezelfde camping, hoog tijd om ons weer te verplaatsen. We rijden 300 km zuidelijker, naar Córdoba. Na 200 km verandert het tamelijk saaie landschap in wat meer fleurigheid . De brem is geler en langs de weg bloeien de oleanders uitbundig, net als in Zuid-Italië. Je ziet af en toe grijsgroene agave's en grote cactussen vol gele bloemen in het landschap verschijnen. Zo ver het oog reikt zijn de heuvels beplant met olijfboomgaarden.

Vroeg in de middag bereiken we de camping in Villafranca de Cordoba. Het is hier wel een paar graden warmer, maar er hangt een flink wolkendek en er valt helaas weer even een flinke bui. Bij de receptie krijgen we een gratis Wifi-code. Zo kan ik natuurlijk nooit afkicken! Voor een goede verbinding moet je wel naar het restaurant.

20-05-08, dinsdag. Valt mee, ook verbinding onder de luifel. Heb vandaag dus maar aan de website gesleuteld. Deze berichten overgezet en wat foto's geplaatst. wiki.snaaijer.nl ! Het Gastenboek is ook geïnstalleerd! Fotoalbum volgt nog wel een keer. Verder is het een stralende dag, de zomer komt er nu echt aan. Vanmiddag hebben we wat in de omgeving rondgereden en boodschappen gedaan.

21-05-08, woensdag Vandaag naar de sfeervolle oude stad Córdoba geweest. In de 10e eeuw was het een Moorse hoofdstad en die invloeden zijn nog duidelijk herkenbaar. We wandelen door de Joodse wijk met zijn smalle klinkerstraatjes en wit gepleisterde huizen, sommige heel stil en anderen druk met leuke souvenirwinkeltjes.
Buitenmuur Mezquita 850 zuilen en bogen

Echt een topper is de Mezquita (grote Moskee). Het enorme gebouw vertoont een mengeling van stijlen. Het middelste gedeelte werd ooit verwoest en hierin werd een heuse kathedraal gebouwd. Op de plaats van de Minaret werd een 93 m hoge klokkentoren gebouwd.

Sprookjesachtig indrukwekkend vond ik de 850 zuilen en bogen van graniet, jaspis en marmer die het dak dragen. Deze keer was je vrij om overal foto's van te maken, wel lekker dat er niet op elke hoek een veiligheidsmannetje staat.

Meer foto's van Cordoba

22-05-08, donderdag. Alleen vanmiddag een paar uurtjes weggeweest. Met de auto naar wat kleine stuwmeren in de buurt. Niet echt iets bijzonders. We zijn verwend hè!

23-05-08, vrijdag. We hebben weer aangehaakt en een bestemming gekozen 240 km zuid-west, voorbij Sevilla naar het bedevaartplaatsje El Rocío. Vroeg in de middag komen we aan en krijgen een hete plek toegewezen in de volle zon. Internet kost € 8,- per uur, ze vragen maar wat. Beetje balen dus. We zijn nu aan de rand van Nationaal Park de Donana. We besluiten direkt wat rond te gaan rijden, aan zee te gaan kijken (20 km) en verderop te zien of er wat betere campings zijn, we rijden langs de kust tot voorbij Huelva en zitten dan bijna in Portugal (de Algarve). Op de terugweg nemen we weer een stevige regenbui met ons mee. We hebben maar even 250 km rond gecrosst en zijn best moe.

We gaan ons het komend weekend beraden, gaan we straks links of rechtsaf. Dus via de Algarve, Lissabon en de Portugese kust, maar dan missen we Ronda en Granada (Het Alhambra) of via de zuid- en oostkant van Spanje zoals de bedoeling was. We weten het echt nog niet!

De Privé-Kapelletjes van El Rocío

24-05-08, zaterdag. 100 m van de camping ligt het plaatsje El Rocío. Dit spierwitte dorpje heeft nergens bestrating of asfalt. Al de wegen zijn van zand. Er rijden wel auto's maar we kunnen er niet fietsen, de banden zijn te smal, dus slippen we weg. In dit dorpje vind jaarlijks, met pinksteren, de Romería El Rocío plaats. Honderdduizenden pelgrims trekken vanuit heel Spanje met versierde ossewagens en paarden in hun mooiste kleding naar het kerkje om de heilige maagd van El Rocío te vereren. Veel broederschappen hebben hier zelf een huis met een privékapel, die nu allemaal leeg staan.

Aan de rand van het grote kerkplein is een boulevard die uitzicht geeft over het natuurpark de Donana. We zien net een 20-tal paarden de rivier oversteken, in de lucht zweven arenden en wat verderop staat een grote groep flamingo's te grazen. Echt schitterend! We fietsen het dorp uit en slaan na 2 km het natuurpark in. Mooie weg, er bloeien nog volop voorjaarsbloemen waaronder wilde irissen en boven de struiken steken de wollige kruinen van de jonge parasoldennen.

Aan het eind van het pad staat een spierwit klein paleis. We rusten wat uit bij een klein stil meertje. Je kunt nu alleen maar wandelen als je verder het park in wil, maar wij geloven het wel en gaan lekker naar huis voor de caravan hangen.

Meer foto's omgeving El Rocío

25-05-08, zondag. We zijn al vroeg in de stad Sevilla, ( 80 km van de camping). Om naar de drukbezochte antiek/vlooienmarkt te gaan. Helaas is het boekje overjarig en is er al 3 jaar geen markt meer. We drinken koffie en lopen door de stille stad, waar nu natuurlijk alle winkels gesloten zijn. We lopen naar de kathedraal La Giralda waar het al een stuk drukker is en passeren mooie panden met fraaie ingelegde tegelplateau's.We lopen langs de Reales Alcázares (Koninklijke paleizen) in Moorse stijl en het park Jardines de Murillo waar ook weer een Columbus monument staat. We gaan nergens meer naar binnen, hebben het idee dat we het allemaal al een keer gezien hebben, waarschijnlijk een overdosis!

We gaan naar het Parque María Luisa. Dat is de eigenlijke reden dat we nu in Spanje zijn. Door een foto-raadspelletje op internet vorig jaar, zocht ik de naam van een standbeeld in een park in Sevilla. Hierdoor kwam ik zulke mooie foto's tegen dat we besloten deze keer eens Spanje rond te reizen. Daar hebben we nog steeds geen spijt van, hebben al verrassend veel moois gezien. Het park grenst aan het Plaza de Espana waaraan het halfronde Palacio de San Telme staat. We rusten uit op de keramiek betegelde bankjes met afbeeldingen van alle Spaanse Provincies. We lopen door het park en willen het kostuum museum bezoeken (Museo de Artes y Costumbres Populares) wat gesloten blijkt vanwege restauratie.
Romantisch Parque María Luisa 

We eten dit keer een salade en frietjes bij de grote gele M en gaan dan weer terug, helemaal de stad door, lopen langs de Torre del Oro (Maritiem Museum) en de barokke wit-gele Arena, waar nog regelmatig stierengevechten plaatsvinden.

Meer foto's Sevilla

Bij de caravan kunnen we nog een paar uurtjes in de zon zitten. Frans begint (nu pas) lekker bruin te worden!

Iglesia de Nuestra Senora del Rocío


< DagboekMail03 | Begin | DagboekMail05 >

Gesponsorde koppelingen