< ChinaMail17 | Begin | ChinaMail19 >

26-04-06 woensdag

Toen ik vanochtend om 6.00 uur wakker werd was het vrij helder, met wat wolken in het dal en rond de toppen van de bergen. Heb lekker even op het balkon de stilte in me op genomen en gezien hoe het dorp langzaam tot leven kwam.

Ochtendnevel in Longji

We moeten helaas weer weg uit dit paradijsje om naar onze laatste bestemming YANGSHUO te vertrekken waar we tussen de middag aankomen.

We zitten nu aan de rand van het KARSTGEBERGTE. YANGSHUO ligt er zelfs tussen in, hier en daar steekt een verdwaalde berg tussen de huizen de kop op.

Ons hotel (Li River Hotel) ligt aan onderstaande straat t.o. berg met tempeltje. Het Karstgebergte is met zijn vele kleine maar steil oplopende begroeide bergen uniek en strekt zich uit tot in Vietnam bij Halong Bay (waar we vorig jaar waren).
Karstbergen in Yangshuo Straat van ons Hotel

We hebben hier nog een heel programma af te werken. Ballon varen, een spectaculaire lichtshow op het water en een boottocht. Maar helaas door de regen kan het misschien niet door gaan. Fietsen door de omgeving is ook een aantrekkelijke optie.

Vanmiddag en vanavond rond gewandeld en gegeten. Het is hier helaas erg toeristisch en lawaaiig en veel opdringerige verkopers van prullaria. Zo zijn we ze nog niet eerder tegengekomen in China. Men heeft kennelijk in de gaten dat we hier onze laatste yuans gaan opmaken en ze willen allemaal een graantje meepikken. Maar we laten ons niet gek maken, we zijn al heel wat gewend. Het is gelukkig droog, maar het rivierwater stijgt behoorlijk door de regen in de omgeving.

Karstgebergte en Li Rivier< ChinaMail17 | Begin | ChinaMail19 >

Gesponsorde koppelingen