< ChinaMail18 | Begin | ChinaMail20 >

27-04-06 donderdag

Lichtshow gisteravond ging niet door vanwege het hoge water staat het toneel helemaal onder. Ballonvaart vanochtend ging niet door, misschien later. Het is droog, maar wat mistig in de bergen.

Om 11.00 uur vertrokken voor een tochtje op de LI-RIVER op een plek waar het KARSTGEBERGTE op zijn mooist is. In het hotel hangen foto's van Amerikaanse presidenten (Clinton, Bush, Carter) die daar ook eens waren.
Li River 

't Was 3 kwartier rijden en het begon al snel te regenen. Het hoosde toen we in de boot stapten en het uitzicht was 0,0. Gelukkig was het snel droog maar natuurlijk blijft het dan toch te heiig om goede foto's te maken. Ook nog even op het voordek gezeten, dus al met al was het toch de moeite waard.

De afvaart en aankomst was in een 700 jaar oud stadje dat 3 dagen per week druk bezocht wordt vanwege de markt. Nu heerste er diepe rust. We zijn door de oude straatjes gewandeld en bij veel huizen stonden deuren open zodat we vrij binnen konden kijken. Opvallend veel oude mensen, zij zaten vaak in groepjes kaart-spelletjes te spelen.
 Open deuren

Volgens ons heeft China te kampen met een overschot aan oude-van-dagen vanwege het 1-kind-per-gezin beleid. Volgens Jiang is dat inmiddels opgeheven en kunnen ze hun gang weer gaan (help!). Om 15.00 uur terug in het hotel.

Vanavond konden we gelukkig toch naar de beroemde LICHTSHOW IMPRESSION. Deze show is ontworpen door een Chinees die ook gevraagd is om de openingsceremonie van de OLYMPISCHE SPELEN 2008 IN BEIJING te organiseren. Van heinde en verre komen Chinezen hier naar toe om deze show te bezoeken. Het toneel is op en net onder de wateroppervlakte zodat ze ook met platte bootjes kunnen varen. Het decor bestaat uit de echte Karstbergen die sfeervol verlicht zijn. Echt een spectaculaire show met 600 artiesten en figuranten in kleurrijke kostuums, met zang en grandioze lichteffecten. We kregen allemaal een plastic regenjas maar deze was gelukkig overbodig, het bleef heerlijk rustig weer.

Lichtshow Impression< ChinaMail18 | Begin | ChinaMail20 >

Gesponsorde koppelingen