< ChinaMail16 | Begin | ChinaMail18 >

25-04-06 dinsdag

We verlaten LONGSHEN om 10 uur (met de koffers) en rijden langs de rivier verder de heuvels in. We zijn op weg naar het beroemde TERRASSENGEBIED van LONGJI

Het is een groot kontrast met de dichtbevolkte steden vanwege de prachtige natuur en de vele rijst-terrassen.

De bus wordt halverwege de route geparkeerd en we lopen nog ongeveer 20 min., alleen met handbagage naar het plaatsje LONGJI TITIAN. Dit plaatsje is alleen met een smal voetpad omhoog te bereiken. Rond de bus is het in no-time een drukte van belang, veel Yao vrouwen met rugmand willen heel graag onze handbagage naar boven dragen en er staat zelfs een batterij draagstoelen te wachten. Maar dat is natuurlijk in onze ogen alleen voor invaliden en daar zijn wij veeeeel te fit voor! De Chinese toeristen laten zich wel graag in zo'n stoel naar boven dragen.
Yao Verkoopsters 
We zullen hier 1 nacht blijven in een guesthouse. De omgeving is echt prachtig. Het lijkt of de smalle terrassen zich als een spiraal om de bergen gevormd hebben, steeds hoger met op het topje een heel klein terrasje (zoals een mooi geschilde appel).

Om een uur of 2 zijn we naar boven gelopen naar een nog hoger gelegen uitzichtpunt. Een wandeling van 2 uur. Helaas was het wat bewolkt en door de vochtigheid wat heiig. Daardoor zullen de foto's de werkelijkheid niet kunnen weergeven. Maar wat we hier gezien hebben zullen we niet snel vergeten. De dieptes, de vergezichten en de houten huizen her en der tegen de bergen geplant, hier en daar wat arbeiders werkend op het land en het diepe groen van bomen en struiken afgewisseld met de terrassen was werkelijk indrukwekkend.

                 Rijstterassen Longji 

's Avonds op het terras (groot balkon) met z'n allen gegeten en in m'n uppie wat nagezeten om te luisteren naar de geluiden van kikkers en krekels. Toen was er opeens een enorme knal en was alles pikdonker! Bliksem en onweer verstoorden de stilte, maar bij kaarslicht hebben we het toch nog even gezellig gemaakt.

Meer foto's omgeving Longshen

't Was echt een TOPDAG!

< ChinaMail16 | Begin | ChinaMail18 >

Gesponsorde koppelingen