< DagboekMail07 | Begin | DagboekMail09 >

Het strand van Peníscola

14-06-08, zaterdag. Een kleine 400 km naar het noorden gereden, we hebben de 5000 km inmiddels gepasseerd. We vinden weer een mooie camping in Benicasim aan de Costa del Azahar, ook nooit van gehoord. Ziet er allemaal goed uit, leuk stadje en je kunt hier fietsen.

15-06-08, zondag. Benicasim heeft een brede boulevard en een mooi strand. Daar fietsen we langs en daarna het prachtige fietspad op, 13 km lang, langs het strand en de weg tot in Castillón de la Plana. Gezellig fietsen, overal terrassen en gezellige drukte, duidelijk nog voorseizoen. Het is hier heerlijk weer, een graad of 25. Noordelijker is het niet zo best, we blijven dus nog maar even. 's Avonds jeu de boule gespeeld met een Limburgs echtpaar.

16-06-08, maandag. In Cavallón is een grote markt vandaag. Volgens mij pas de eerste deze vakantie, is wel een groot verschil met Italië. Inderdaad eindeloze kramen vol kleding en spotgoedkoop. Zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ik blijf het leuk vinden, al zijn de leuke dingen altijd te klein! Toch noch een spijkerbroekje gekocht en heel veel fruit. De rest van de middag bij het zwembad, in de schaduw van de palmbomen want het wordt steeds heter.

17-06-08, dinsdag. Benicasim een beetje verkend op de fiets. Geïnternet in de bibliotheek en Frans naar de kapper geweest. 's Avonds met wat mensen voor onze caravan naar Nederland-Roemenië gekeken. Gezellig maar het was niet echt spannend.

Vilafamés

18-06-08, woensdag. Vanochtend nog maar weer eens een wasje gedraaid. Het is flink heet, dus vanmiddag een stukje het binnenland ingereden in de koele auto. Het stadje Vilafamés ligt gedrapeerd op een bergkam met op de top een ronde burchttoren. Het was een uur of 3 en dan zijn deze schilderachtige plaatsjes uitgestorven vanwege de siësta. We klimmen weer up and down door de wirwar van straatjes naar de toren en werden beloond met een prachtig uitzicht over het stadje en de omringende vlakte. In een restaurant/kroegje nemen we een drankje en bestellen ook maar een groot bord mosselen dat we net uitgeserveerd zagen worden. Erg lekker, ook een soort tapas dus.

Rust tijdens siesta in Vilafamés

19-06-08, donderdag. Vanochtend is er markt in Benicasim. Toch maar weer even op de fiets gestapt om fruit en groenten te kopen. 's Middags naar het 50 km verderop gelegen Peníscola, dit witte stadje ligt op een rots, gedeeltelijk in zee en natuurlijk met een kasteel op de top. Hier is ooit de film El Cid opgenomen (wilde Frans graag zien). Dit is meer een toeristenstadje met heel veel souvenirwinkeltjes, ook wel eens gezellig om rond te struinen.

20-06-08, vrijdag. Vanochtend nog maar eens het fietspad afgecrosst naar Castillón. Is echt een leuk stukje, langs het strand en de boulevard. Het strand is mooi en de zee is blauw maar we worden er niet door aangetrokken, als ik de mensen in de volle zon zie bakken en verbranden draait mijn maag een slag in het rond, te heet en ongezond! We zijn toch wel bruin geworden zonder zandhappen, als je zo veel tijd hebt gaat het eigenlijk vanzelf.
 Peníscola

In de namiddag nog even naar Marina d'Or geweest. Dit moderne luxe vakantie-complex bereik je via een boulevard met aan weerskanten aangelegde parken met veel palmplanten en mozaïkobjecten. Vooral het park aan zee, Jardines Marina d'Or is leuk aangelegd, heel veel verschillende mozaïk bankjes, moderne beelden, vijvers, fonteinen en veel tropische bloemen en planten. Morgen gaan we weer een stukje naar het noorden.

Jardines Marina d'Or.

21-06-08, zaterdag. Het is al warm als we om 9.00 uur vertrekken, het zal vandaag tot 38 graden oplopen. Lang leve de airco, dat was vroeger wel even anders, reden we met open ramen om wat verkoeling te krijgen, maar toen gingen we ook en wisten we niet beter. We rijden 400 km naar het noorden, passeren de bekende badplaatsen en de steden Tarragona en Barcelona en komen om een uur of 4 aan op Camping l'Amfora in Saint Pere Pescador, in de buurt van Rosas dicht bij de Franse grens. We vinden nog een grote plaats met veel schaduw. Het is grote 4-sterren camping die bijna vol staat. Camping ligt direkt aan zee en heeft een mooi zwembad en schoon sanitair (1 mevrouw per toiletblok loopt de hele dag alles na, poetsen en soppen zodra je de deur achter je dicht doet, nou ja!).

2 Jaar geleden waren we hier ook en hebben toen veel van de omgeving gezien. We hebben toen het Dali museum in Figueres bezocht en zijn woonhuizen in Cadaqués en Pubol. We willen hier dus echt een weekje vakantie gaan houden en dat zal best lukken, ik heb nog een paar ongelezen boeken, voor een week Wifi verbinding in de caravan, er zijn veel fiets, wandel en zwemmogelijkheden, zal best gaan lukken.

's Avonds Nederland-Rusland gekeken, dat was wel een teleurstelling, had echt gedacht dat ze hoger zouden eindigen, jammer maar helaas! De verdere wedstrijden hoeven we eigenlijk niet meer te zien, laat de beste maar winnen!

Natuurpark Aiguamolls de l'Emporda

22-06-08, zondag t/m 27-06-08, vrijdag We hebben ons prima vermaakt, prachtig weer. Naar de markt geweest en flinke stukken gefietst langs de rivier Riu Fluvià en vrijdag de hele route van 30 km door het Natuurpark Aiguamolls de l'Emporda. Was best zwaar vanwege de warmte en omdat het geen echte fietspaden zijn en soms zelfs geen wandelpaden (te smal en overwoekerd), maar wel mooi en we waren zo ongeveer de enigen. Maar de meeste tijd hebben we op de camping rondgehangen, wat gezwommen in het zwembad en uitgewaaid aan zee, boeken uitgelezen en 's avonds gezellig gehad met jeu de boule en een drankje.

Er zitten hier ook kleine gemene steekvliegjes, de helft van de mensen loopt met grote jeukbulten die soms gaan ontsteken. Mij bijten ze gelukkig niet, maar Frans is flink de pineut dus gaan we morgen maar weer vertrekken richting Frankrijk.< DagboekMail07 | Begin | DagboekMail09 >

Gesponsorde koppelingen