< HomePage | Begin | DagboekMail02 >

Windmolens bij Saint Emilion

Gisteren, zondag 27-4-'08 om half 1 vertrokken en waren vrij voorspoedig om half zeven in de buurt van Amiens (320 km)waar we een mooi campeerplekje hadden aan een klein meertje. Kwakende kikkers en hopsende eenden, echt zielig 1 vrouwtje op 3 mannetjes of eigenlijk andersom natuurlijk , snap niet dat het beestje niet vroegtijdig de verdrinkingsdood sterft, wat een gejakker!

28-04-08, maandag. Vandaag zouden we maar een klein stukje hoeven rijden richting Tours (400 km). In het AD van zaterdag stond een goed artikel over de vele fietspaden langs de Loire en bezoeken aan de kastelen. Dus is dat ons volgende reisdoel. We reden binnendoor en het was schitterend, overal knalgele velden met koolzaad. Maar het schoot geen meter op ! Om half 2 waren we nog maar 150 km verder. Dus toch maar weer richting autobaan en waren om half 7 net voorbij Tours. Prima camping, maar erg nat. Het heeft hier heel de week gegoten !! In 1 week net zoveel als een normale winter! Gek hoor, wij hadden nog geen regen gezien. We willen hier 2 dagen blijven , gaan morgen even de omgeving bekijken, dan zien we wel weer verder.

29-04, dinsdag. Rustdag! Even 7 km naar de binnenstad van TOURS gereden. We liepen al snel onder de paraplu. Even snel een rondje langs de historische vakwerkhuizen aan het Place Foire le Roi en dan maar weer terug naar de camping. Heel de middag in de caravan, gelezen, gepuzzeld en geïnternet. Wel een uitvinding voor 2 euro, 24 uur on line op je eigen laptop. 2e postcrosskaart uit Brazilië is aangekomen en gelijk een nieuwe gestuurd.

30-04, woensdag. Koninginnedag in Nederland, voor ons deze keer geen vrijmarkten! Verder naar het zuiden via binnenwegen. Om 16.00 uur op de Camping na 360 km. Saint Emilionis 40 km oostelijk van Bordeaux. Vorige camping was koud en regenachtig, hier gelukkig droog en warmer, maar wel grote kans op regen.

01-05, donderdag. Vanochtend fris maar zonnig. Met de auto naar Saint Emilion, een klein oud stadje met hele steile straatjes. Saint Emilion is 1 van de beroemde wijngebieden rondom Bordeaux. 's Middags een paar uur gefietst tussen de heuvelachtige wijngaarden met onnoemelijk veel wijnhuizen en grote en kleinere wijn-chateaux.

        Saint Emilion 

02-05, vrijdag. We verhuizen weer 200 km zuidelijk en rijden via smalle D-wegen om de drukte van Bordeaux te vermijden. Om 13.00 uur zijn we al op de Camping Le Col Vert aan het meertje van Léon, in het vlakke fietsgebied van Les Landes, bijna aan zee. Op deze Camping waren we ook in 2004, we hebben weer een plaats pal aan het meer. Eindelijk kunnen we de spijkerbroek en (zomer)jas vervangen voor echte zomerkleding. Het is hier stralend weer.

03-05-08, Zaterdag. 't Is een hele overschakeling naar 30 graden! Dat heb je eerst niet zo in de gaten, dus fiets je met gemak 15 km naar het zuiden via een super fietspad. Terug dachten we een stukje af te snijden via een smalle asfaltweg, dat viel behoorlijk tegen, we zitten wel niet in de bergen, maar wel in de duinen. De behoorlijk steile hellingen braken me goed op. Soms lopend en vaker rustend hebben we de 15 km terug naar de camping toch volbracht, maar ik had wel 2 uur nodig om weer wat op krachten te komen. Er zijn weer postcrossings cards aangemeld en heb er vanochtend weer 3 verstuurd. Ben benieuwd wanneer we kaarten kunnen 'oogsten'!

04-05-08, Zondag. Het voorjaar is ook in Frankrijk wisselvallig, het is nog steeds mooi weer maar een flink stuk koeler als gisteren en er staat een stevige bries. We blijven vandaag bij de caravan, uit de wind in de zon is het heerlijk toeven en gelijk een beetje bijkleuren. We kunnen naar het mooie campingzwembad. Ik zit al uren in de caravan, alle ramen dicht voor de zon, om de ingewikkelde fotoprogramma's op de computer te bestuderen. Lastig hoor, eigenlijk zijn er veel te veel mogelijkheden. Waarschijnlijk blijven we hier nog een paar dagen.

Nog meer foto's:Fotoalbum


< HomePage | Begin | DagboekMail02 >

Gesponsorde koppelingen