Bardolino


Nazomeren aan het Gardameer
30 augustus 2015. Om half 12 vertrokken en na 335 km aangekomen op Camping Wolfsmühle aan de Lahn in Lahnstein, vlakbij Koblenz. We relaxen op ons plekje aan de Lahn en kunnen nog lang buiten zitten, het is warm, over de 30 graden.

31 augustus 2015. Op de fiets, langs de Lahn, naar Koblenz. We maken foto's bij de monding van de rivier Lahn - Rijn. Bij de Deutches Dreieck Rijn-Moezel stappen we in de grote en degelijk uitziende kabelbaan naar Vesting Ehrenbreitstein. We wandelen door de enorme vesting, bezoeken wat exposities en genieten van het schitterende uitzicht. We fietsen ook nog even door de Altstadt van Koblenz maar het is te warm om nog iets te ondernemen. Als we terug willen fietsen steekt er een fikse tegenwind op waardoor we doodmoe op de camping terug komen. Het was maar 30 km maar door de warmte en de hellinkjes best wel inspannend.

Deutches Dreieck Koblenz


1 september 2015. 410 km naar het zuiden gereden. Het is tamelijk rustig op de autobahn. We stoppen tussen Neurenberg en München op Camping Kratzmühle, Kinding-Pfraundorf. Een goede camping aan een riviertje en een recreatie plas (net het Lingebos).

2 september 2015. Pas om 10.30 vertrokken en na 250 km waren we al bij Camping Seeblick Toni in Kramsach, Oostenrijk. Helaas regent het behoorlijk en daarom gaat het weer niet lukken om langer in Oostenrijk te blijven. We hebben toch nog een rondje van +- 30 km gemaakt door Tirol, langs de groene bergen en leuke stadjes gereden, vooral Rattenberg zag er schilderachtig uit, maar in de regen wordt alles grauw en grijs. Niet alles kommer en kwel, de Camping heeft prachtig sanitair, aparte marmeren badkamers met bad of douche, toilet en wastafel, daar vallen alle 'ontberingen' van je af :D. Morgen naar Italië !!

3 september 2015. 8.55 uur richting Italië via de Brenner Pas. 300 km te gaan en gelukkig geen extra drukte door files komen we om 13.00 uur aan op Camping Serenella in Bardolino. Pfff wat een drukte, we werden ook geweigerd, alles vol! Maar ja, ik laat me niet meer zo makkelijk afschepen en daarom kregen we toch een tijdelijke (grote) plaats maar wel pal aan de drukke autoweg. Als je eenmaal staat is het geen punt meer en kun je elke dag wel naar een vrijkomende plaats verhuizen. Wifi is waardeloos zegt men dus dat kijken we nog even aan. Frans gaat beneden op een terras aan het meer Wifi binnen halen en ik stap op de fiets naar Bardelino. Heerlijk, alles is nog net zo mooi, prachtig weer en gezellig druk op terrassen, in de straatjes en langs de boulevard. Volgens sommige Campings is het nog steeds hoogseizoen. Maar gelijk m'n eerste oubliehoorn gescoord met Malaga, ik ga het echt niet overdrijven maar het is wel vakantie !!

Haventje Lazise


4 september 2015. Vanochtend nog niet van plaats gewisseld, we gaan eerst nog Camping La Palme bekijken, 12 km zuidelijker aan het Gardameer. We stappen enthousiast op de fiets om daar langs het meer naar toe te gaan. Veel afstappen voor foto's en om bekende plekken weer terug te zien. Het meer is helder en ligt er verstild bij, mensen genieten zichtbaar van het mooie weer, wandelend of met de krant op een bankje. Op de boulevards van Bardelino en Lazise is het gezellig druk maar zeker nog geen lange rij voor de beroemde ijssalon Cristallo zoals gisteren. Lazise voelt als thuiskomen, niets veranderd, nog steeds typisch Italiaans, sfeervol, kleurrijk en toeristisch. Op het, voor mij mooiste plein van Italië hebben 2 echte nonnetjes nu ook de geldbuidel van de toeristen ontdekt. Zij verkopen hun relikwieën zoals armbandjes met liefde en vol overtuiging, je moet met je tijd mee nietwaar :).


Lazise


Het fietspad tot aan Lazise is goed maar daarna is er niet veel verbeterd, nog steeds moet je soms over het strand langs de campings of over smalle randen waar je vaak af moet stappen omdat het tevens een wandelpad is. Het bosachtige stuk is nog mooi qua uitzicht maar rommelig door stenen en stronken. Camping La Palme is een mooie camping tegen de glooiende berghelling, royale plaatsen met schaduw en soms zicht op het meer. Het zwembad is groot en splinternieuw. Helaas door de ligging te afgelegen van mooie stadjes en te steile hellingen om regelmatig op en af te fietsen. We besluiten om niet te verhuizen. Op de terugweg toch maar een ijsje, 1 bol is genoeg (net zoveel als 3 zuinige bolletjes van La Venezia?). En de Aperol-Spritz is natuurlijk veel lekkerder dan thuis, dit drankje is nog steeds populair hier, het fel oranje steekt zo zonnig af bij het blauwe meer! Ondanks de negatieve verhalen hebben we nu toch Wifi in de caravan omdat we dicht bij de Hotspot staan. De code kost 15 euro p.w. maar voor een verslaving is dat niet veel. Er komt een betere plek vrij op 9 sept., die hebben we maar vast gereserveerd. Ondanks het lawaai van de weg hebben we al 2 nachten goed geslapen, 's nacht is het verkeer stil.

5 t/m 10 september De afgelopen dagen hebben we vakantie gevierd, genoten van het mooie weer en onze ouwe dag, haha. Een stukje linksaf gefietst naar Bardolino of rechtsaf naar Garda en daar gewandeld door de smalle straatjes of op de boulevard een terrasje gepikt. Tussendoor op het strandje aan het meer of bij het mooie zwembad gezeten, Frans heeft nog wel gezwommen maar voor mij is het water al heel snel te koud. We hebben inmiddels een betere plek, onder de Wifi hotspot, met meer ruimte en uitzicht, zo kunnen we het heel lang volhouden. Natuurlijk wel wat markten afgelopen, zoals de touristenmarkt in Lazise en de grote markt in Bussolengo die veel meer door de plaatselijke bevolking bezocht wordt. Denk niet dat ik veel ga kopen deze keer, de najaarsmode is beige, grijs, zwart of donkerblauw, niet echt mijn kleuren.

vrijdag, 11 september We nemen vandaag in Bardelino de boot naar Sirmione, de fietsen kunnen mee zodat we van Sirmione langs het meer naar de camping terug kunnen fietsen, is een kleine 40 km. De drukte in Sirmione vonden we wel leuk, we hebben niet als zoveel anderen in de lange file moeten staan om er te komen. Maar vergeleken met een aantal jaren geleden is het nog touristischer geworden. Dit viel ons vooral op door de enorme ijsconsumptie. In straten en op pleinen lopen mensen met nauwelijks te hanteren ijstoeters. Het aantal ijssalons is uitgebreid en de enorme bergen, zeer aantrekkelijk en gevarieerde zaligheid lonkt en roept je al van verre toe. Je wordt letterlijk toegeroepen door de enthousiaste ijsverkoopsters, die al heel snel ongeduldig worden als je niet 1-2-3 zegt wat je hebben wilt. Lijkt wel of ze provisie krijgen van elke verkochte ijsco. Heb het aan me voorbij laten gaan, bij Cristallo zijn ze toch lekkerder !!

12-13-14 september Naar de markt in Verona bij het voetbalstadion, te warm om daarna nog de stad in te gaan, zijn we natuurlijk ook al een aantal keren geweest. Zou nog heel graag eens een opera voorstelling willen bijwonen in de oude Arena maar ook deze keer was de laatste opvoering op de dag dat we aankwamen. In september worden de avonden koeler en dat kunnen de gouden strotten helaas niet aan. Zondag was- en rustdag, moet ook af en toe gebeuren. Maandag 20 km naar Peschiera del Garda, rondgewandeld over de markt, door het stadje en lekker stuk pizza gegeten op de oude stadswallen, met mooi uitzicht over stad en meer. Weer terug fietsen was best zwaar en warm, het slechte pad is soms meer voor mountainbikes en door de vele voetgangers moet je veel inhouden en/of afstappen.

Gesponsorde koppelingen