< ChinaMail19 | Begin | Opmerkingen >

28-04-06 vrijdag

Om half 10 stond de lokale gids zoals afgesproken bij het hotel om ons op te halen voor een FIETSTOCHT. Dat was snel geregeld, Frans een mountainbike en ik op een nieuwe Giant fiets.We reden de stad uit tussen de KARSTBERGEN door en langs smalle paden langs rijstvelden en andere akkers met simpele boerderijtjes. Het weer is wat somber, maar gelukkig wel droog.
Ook nog de MOON-HILL gefotografeerd, is een berg met een grote ronde opening (doet denken aan de Pont d'Arc in de Ardeche, maar dan hoog in de berg). We konden nog de 880 treden beklimmen om wat dichterbij te bekijken maar hebben deze keer maar bedankt, fietsen is al sportief genoeg vandaag.
 Moon Hill
Tussen de middag op een mooie lokatie, uitzicht op de MOON-HILL, geluncht met 7 Chinese gerechten. Daarna via een andere route (langs smalle, glibberige en hobbelige weggetjes) weer terug gefietst. Was weer een prachtige excursie voor een spotprijs, 4 euro p.p., dat is incl. fiets, gids en lunch. We zullen straks wel weer erg moeten wennen aan de Nederlandse prijzen.

Laatste foto's Yangshuo

's Avonds bij het diner Jiang bedankt met een kort gedicht, door Wijben gemaakt en voorgedragen. Jiang houdt niet zo van bedankjes en toespraken, maar de gebruikelijke fooi was dit keer ruimschoots verdiend, nooit eerder hadden we zo'n doortastende en zorgzame reisleider.

29-04-06 zaterdag

Om 08.00 uur via GUILLIN naar BEIJING gevlogen en om 11.00 uur aangekomen. Gezamenlijk geluncht en nog even het beroemde shopping centrum de HONGQIAO DEPT STORE bezocht. Een enorm warenhuis met alle toeristen-rommel op een kluitje. Een gekakel en geaai van alle meisjes en jongens die hun waren willen verkopen. Veel hetzelfde en veel dure merken maar allemaal nep. Toen ik het net leuk begon te vinden moesten we al weer naar de bus.

Nog 1 keer ingecheckt in een 4-sterren hotel om morgen 13.40 naar huis te vliegen. Aankomst in Amsterdam ong. 18.00 uur (30-04-06, zondag) Vlucht CZ 345 van China Southern.

Frans en Marina.

< ChinaMail19 | Begin | Opmerkingen >

Gesponsorde koppelingen