< ChinaMail07 | Begin | ChinaMail09 >

12-4-06 Woensdag

Vanochtend over de plaatselijke groentenmarkt gewandeld. Grote stapels prachtige groenten en fruit worden te koop aangeboden, vaak geschild en gedopt. Ook hier een groot aanbod van levende kippen, eenden en vis. Net als elders in Azië is het hier ook vaak kopen, slachten en meenemen.

Markt in Xichiang

Met de stadsbus naar het platteland gereden om daar wat rond te wandelen. Jiang wilde eens een andere route lopen naar het meer, dat werd een wandeling van 3 uur in de brandende zon met weinig beschutting.

Langs heel kleine dorpjes, maar meestal gewoon langs de velden waar mensen op eenvoudige wijze het land bewerkten. De boeren hier maken ook gebruik van de arme bergbevolking die de zware werkjes voor hen opknappen op het land. 't Was vermoeiend maar we hadden het toch niet willen missen.
Bougainville
Bij het QIONGHAI-MEER aangekomen eerst geluncht. Er werd verbaasd gekeken naar zoveel westerlingen dat zijn ze hier duidelijk niet gewend. In de schaduw lekker uitgerust terwijl binnen een uur weer een prima maaltijd op tafel stond. We keken in de keuken en je snapt niet dat uit zo'n kleine ruimte en best wel vies, zulk lekker eten komt.

Overal in de stad en hier op het platteland lopen de peuters in speciale broekjes met een opening van voor tot middenachter. Zo zijn ze snel en goedkoop zindelijk, als ze wat moeten hang je ze gewoon boven de stoeprand. Vanmiddag heb ik er eindelijk een foto van kunnen maken.

Van de lunch naar de grote smalle roeiboten (9 personen per boot). Hiermee naar de overkant van het meer gevaren. Er was maar 1 staande roeier en door de wind stond er een sterke stroom. Het duurde toch wel 30 minuten. Taaie kereltjes zijn die Chinezen.

Gewandeld naar de kabelbaan en daar naar boven waar weer een mooie tempel stond te wachten. Hierin bevond zich een Boeddha met wel heel veel armen.

Je kon er mooie foto's maken van het Qionghai-meer. Terug ging de helft lopen en wij met de andere helft in de kabelbaan. Het is nog steeds flink warm. Met de stadsbus terug naar de stad.

Jiang nodigde ons uit een biertje te gaan drinken bij hem thuis. Een mooi appartement met glimmend parket en een super groot bankstel en alle moderne voorzieningen. We kunnen ons voorstellen dat hij trots is. Jammer alleen dat hij 6 hoog woont, zonder lift. Maar de gastvrije ontvangst was hartverwarmend. Naar het hotel terug met de fietstaxi, even douchen, verslag schrijven en 19.00 weer aanzitten aan het diner. Al met al een zware dag maar zeer de moeite waard.

Nog meer foto's bij het Qionghai Meer< ChinaMail07 | Begin | ChinaMail09 >

Gesponsorde koppelingen