< ChinaMail06 | Begin | ChinaMail08 >


Van de REUZENPANDA'S met taxi's naar de 10 km verderop gelegen Boeddhistisch KLOOSTER VAN HET VERHEVEN LICHT. Belangrijkste bezienswaardigheid is daar een zaal met 518 goudgeverfde beelden van monniken en 60 Boeddha's van zo'n 2 meter met de meest uiteenlopende gezichten. Daar een vegetarische lunch gebruikt met wel 18 gerechten, best lekker. Vandaar met fietstaxi naar busstation en zo terug naar Chengdu. Het is trouwens best even proppen met 2 Europese lijven in zo'n Aziatisch karretje.

per fietstaxi naar het Centrum

Met 6 personen de stad in gelopen om weer te stoppen bij de WENSHU YUAN TEMPEL. Dit is nu een opleidingscentrum voor jonge monniken. Chique tempel met veel zwart, donkerrood en gouden lettertekens. Mooie pleintjes met bonsai-boompjes.

Binnenplaats Wenshu Tempel
Binnen het tempelcomplex op het terras met bamboe zitjes heerlijk relaxed thee gedronken (de thee-ceremonie), jasmijnthee in kom met deksel. De thee moet je vanonder het dekseltje uitslurpen. Er loopt iemand rond met kokend water die de kopjes regelmatig bijvult en dit alles voor 50 cent.
Theeceremonie 

Verder door de stad naar het hotel gelopen, ongeveer 2 uur, helaas geen tijd meer voor de winkels want het volgende diner wacht alweer. Dit was zo ongeveer onze vrije "rustdag" in Chengdu.

11-4-06 dinsdag

Vliegen naar Xichang

Vanochtend om 06.30 uur op de luchthaven hoorden we dat het vliegtuig vertraagd was vanwege mist elders.

We kregen even een hotelkamer toegewezen plus ontbijt op de luchthaven om daar een paar uurtjes rond te hangen. Best gezellig met wat spelletjes hier en daar. Voor Jiang minder leuk want hij gaat vandaag naar zijn gezinnetje. We gaan nl. naar XICHANG waar hij woont en geboren is. Uiteindelijk om 13.00 uur gevlogen en om 14.00 uur geland.

Weer een goed hotel nog steeds met helder wit satijn-katoenen lakens en hoezen. XICHANG is een stad waar bijna nooit andere toeristen komen dan van Arcadia. Wel een stad met moderne mensen al zie je hier ook de minderheidsgroeperingen verschijnen.

's Middags in het centrum rondgewandeld en dit keer worden wij ook bekeken en soms een beetje uitgelachen. Ik voel me net een boerin op klompen tussen die elegante vrouwtjes. Na het eten nog wat rondgewandeld. Op het grote plein was het weer een drukte van belang met vrolijk dansende mensen. Deze keer op disco-muziek, allemaal opgelijnd en met dezelfde pasjes en gebaren.< ChinaMail06 | Begin | ChinaMail08 >

Gesponsorde koppelingen