< ChinaMail05 | Begin | ChinaMail07 >

9-4-2006 zondag

Chengdu

Restaurant in Chengdu

Vanochtend zelfs een beetje uitgeslapen. Samen zijn we nog 2 uur door de stad gewandeld . Achter de grote winkel boulevards zijn de gewone straten waar de zondag rustig op gang komt. Mensen zijn al volop bezig met het bereiden van de etenswaar die 's middags weer verkocht moet worden. Om 11.30 uur van hotel vertrokken naar de luchthaven. Om 14.10 uur vliegen we naar CHENGDU, een vlucht van 5 kwartier. Om 16.00 uur al weer ingecheckt in het nieuwe hotel.

CHENGDU is ook weer een miljoenenstad. Het oogt luxer en welvarender als de vorige steden, veel en goed onderhouden groen en mooie appartementen en winkels. Ons hotel staat in een grote straat vol met Chinese bouwwerken die grote winkels huisvesten met allerlei luxe, vooral veel (wit)goud en dure restaurants. Het geheel komt wat decor-achtig over.

Na het eten zijn we samen gaan wandelen en behoorlijk afgedwaald, we waren echt verdwaald. Twee keer de weg gevraagd dmv het hotelkaartje.

Niemand spreekt Engels. Maar de 3e mevrouw wist het wel, druk gebarend naar alle richtingen en snel Chinees sprekend snapten wij er niets meer van, al maar sneller lopend gebaarde zij om haar maar te volgen.
Toegangspoort winkelstraat 

Dat werd een soort snelloopwedstrijd van 15 minuten langs de rivier en door een donker park, maar uiteindelijk had ze gelijk, nog steeds snel pratend en buigend, wij dus ook maar, afscheid genomen en in het hotel nog wat uitgehijgd. Het was pas 21.00 uur dus zijn we nog maar teruggegaan naar het park, daar werd nl. op een pleintje gedanst door de plaatselijke bevolking. Wij hebben ook nog een Engelse wals meegedraaid, heel gezellig allemaal.

Foxtrot en Engelse Wals in het Park

Je voelt je hier overdag of 's avonds nooit onveilig, er gebeuren ondanks de grote drukte geen ongeregeldheden.

10-4-2006 maandag

Naar de Reuzenpanda's

Jiang wil ons met alle soorten van vervoer kennis laten maken. Vanochtend was het de beurt aan het openbaar vervoer.

Antieke stadsbus

Dus om 8.00 uur naar de hoek van de straat om op lijn 302 te stappen. Toevallig stopte een wat antieke bus, met houten opbouw en houten spijltjesbanken (en slechte vering). Met zijn zestienen even staan maar verderop had iedereen een zitplaats. Bij het eindstation overgestapt op een andere bus, de vrouwen hadden een zitplaats maar onze mannen konden alleen staan. Tot onze verbazing moesten de mannen al snel uitstappen en wij blijven zitten, grote consternatie! Vreemd genoeg mochten zij 50 m verderop weer instappen. De reden is wel heel Chinees, bussen mogen niet vertrekken met staande passagiers, maar zodra het controlepunt is gepasseerd mag alles weer.

luie Reuzenpanda's

Gestopt bij het Panda-onderzoeksinstituut. REUZENPANDA's, wat een geweldige knuffelbeesten lijken het met die schattige pluimoortjes en vriendelijke koppen, maar het zijn natuurlijk gewoon beren. Ze waren wel veel minder wit als wij ze kennen van de plaatjes. Ze liggen half op een rug en knagen zo grote hoeveelheden bamboestengels weg (ong. 10 tot 15 kg per dag). Ook de rode panda's waren erg bijzonder door hun guitige, beetje vosachtige kopjes en prachtige lange staart.

Rode Panda

Nog meer foto's Chendu

< ChinaMail05 | Begin | ChinaMail07 >

Gesponsorde koppelingen