< ChinaMail04 | Begin | ChinaMail06 >

8-4-06 zaterdag

Het Terracotta Leger van Keizer Qin Shi Huangdi

De belangrijkste reden dat we in XIAN zijn is natuurlijk het TERRACOTTA LEGER van keizer QIN_SHI_HUANGDI.

Een volledig opgesteld leger van 6000 soldaten, paarden en 40 rijtuigen op ware grootte. Ze zijn opgesteld rond de tombe van de keizer om hem in het hiernamaals te begeleiden en te beschermen. Oorspronkelijk waren ze in originele kleuren beschilderd maar deze zijn voornamelijk door erosie zo goed als verdwenen. Dit 8ste wereldwonder is allemaal geboetseerd 2200 jaar geleden en pas weer herontdekt in 1974 door een paar boeren die een bron wilden aanleggen.

Bijzonder knap zijn de in details uitgewerkte gezichten, hoofddeksels en kleding. Elk gezicht heeft zijn persoonlijke kenmerken.

Ook de bronzen wapens, meest zwaarden en pijl en boog zijn goed bewaard gebleven.

Het leger is inmiddels overkapt in 3 grote hallen en aan de renovatie wordt nog steeds hard gewerkt want er resten nog grote stapels scherven.

Het museum waar je de bijzonderheden nog beter kunt bekijken is inmiddels ingericht, inclusief de 2 bronzen rijtuigen met ruiter en paarden. Ook weer van alle details voorzien. Ze staan in een glazen kubus opgesteld zodat je ze van alle kanten kunt bekijken.

Vanochtend hebben wij dit wonder mogen aanschouwen, iets dat we niet snel zullen vergeten!

In de middag naar de PAGODE VAN DE WILDE GANS met zijn 7 taps toelopende etages uit het jaar 652. Even snel de Boeddha's bekeken want die kennen we inmiddels wel en toch maar even een Magnum-ijsje gegeten op het terras. Het park rond de pagode was veel interessanter. Want in het weekend vooral zie je hoeveel Chinezen er eigenlijk zijn! Ze flaneren met de hele familie in zondagse outfit langs de vele eetstalletjes of hangen rond in de bloementuin bij de Chinese prieeltjes.
 Kaarsje Pagode vd Wilde Gans
In een rechte lijn, iets oplopend naar de pagode is een WATERORGEL aangelegd van minstens 100 m lang en 50 m breed. Toen dit om 16.00 uur begon te spelen renden de Chinezen van alle kanten toe om dit spektakel te bekijken en een enkeling dorst het zelfs tussen de fonteinen door te rennen, maar de meesten, ook wij, keken gewoon toe, je mocht eens nat worden.
Waterorgel in Xian 

Nog meer foto's Xian< ChinaMail04 | Begin | ChinaMail06 >

Gesponsorde koppelingen