< HomePage | Begin | ChinaMail02 >

02-04-2006 zondag

Door Ivar, Marjon en kinderen naar station Dordrecht gebracht en uitgezwaaid op zondagmiddag. Met Birgit koffie gedronken op bezoekersplatform Schiphol en om 20.15 uur uiteindelijk vertrokken.

We vlogen met een vrij nieuwe Boeing 777 van CHINA SOUTHERN. 't Was meer een kwestie van schoenlepelen, want in zo'n uitverkocht vliegtuig wordt echt elke vierkante cm benut. Mijn broer heeft onderstaande foto gemaakt aan de rand van de startbaan. Jammer dat we iets vertraagd waren, de schemering had net haar intrede gedaan.

Ons opstijgend toestel van China Southern

3-4-06 maandag.

Was een uitstekende vlucht en kwamen na de gebruikelijke 9 uur vliegtijd plus de 6 uur tijdsverschil om 11.15 uur plaatselijke tijd in Beijing (vroeger PEKING) aan. Ons gezelschap bestaat uit 16 personen van onze leeftijd en de enthousiaste reisleider is Jiang, een Chinees die goed Nederlands spreekt.

We zijn direct doorgereden (niet gedouched en niet geschoren) naar het aan de rand van BEIJING gelegen ZOMERPALEIS van de laatste keizers van China. Een groot complex met echt Chinese bouwwerken, veel kleurig schilderwerk.
 Poort bij Zomerpaleis
Bijna alle gebouwen zijn via overdekte galerijen met elkaar verbonden. Het is gelegen in een prachtig park tegen een heuvel aan het KUNMING MEER. Daar hebben we samen zo'n 3 uur rondgelopen. Het hoofdpaleis is op dit moment gesloten vanwege renovatie. Dit heeft te maken met de Olympische Spelen die in 2008 in Beijing plaatsvinden.
Prieeltje bij Zomerpaleis

Heerlijk om te zien dat de lente net is losgebarsten, met prachtig bloeiende magnoliabomen, fel roze prunusboompjes en de gele forsytia.

Uitbundig bloeiende prunus

OM 16.30 uur naar het hotel gereden waar we 3 nachten zullen verblijven. Het is de bedoeling dat we zelf op eten uitgaan, maar Jiang snapt gelukkig dat dat voor ons bijna ondoenlijk is dus heeft hij in het hotel een heerlijke maaltijd laten verzorgen met wel 10 verschillende gerechten.

Echt smullen geblazen! Eten met stokjes is wel even wennen, maar dat gaat helemaal goedkomen!. Met veel lokaal bier (3,6 % alc.) kostte het nog geen 8 euro voor 2 personen. Na het eten is Jiang nog even met ons de stad ingelopen om wat wegwijs te maken naar supermarkt en internetcafe. Wat vroeger dan normaal het bed ingestapt (om o.a. verslag te schrijven).

4-4-06 dinsdag.

BEIJING bezoeken zonder naar DE VERBODEN STAD te gaan is natuurlijk ondenkbaar. Dat gaat vandaag dus gebeuren! Na een rijsttafel-ontbijt om 8 uur vertrokken naar het TIENANMENPLEIN, het grootste stedelijke plein van de wereld (waar in 1989 studentenopstand was en naar schatting 1500 mensen omgekomen zijn).

         
Tienanmen-Plein Beeld bij Mao Mausoleum

Aan 1 zijde van het plein staat het grote MAUSOLEUM van MAO ZEDONG, (de Grote Roerganger) die daar in zijn kristallen kist ligt opgebaard terwijl hij eigenlijk een crematiekontrakt had ondertekend. Het plein is heel druk met veel groepen Chinezen en ook westerlingen, allen volgen de vlaggetjes, parasols en andere ongein van de gidsen, wij dus ook!

Nog meer foto's Zomerpaleis en Beijing< HomePage | Begin | ChinaMail02 >

Gesponsorde koppelingen