< ChinaMail01 | Begin | ChinaMail03 >

Bezoek aan De Verboden Stad

Aan dit TienAnMenplein (Plein van de Hemelse Vrede) is ook de hoofdingang naar DE VERBODEN STAD.

We volgen onze gids, (zeg maar Rita, want mijn Chinese naam is niet uit te spreken), door de poorten en over de pleinen van dit enorme complex. De buitenkant van de gebouwen is voor de helft prachtig gerenoveerd en andere gedeelten weer tamelijk vervallen.
 Ingang Verboden Stad

Erg jammer dat de gebouwen vrijwel leeg zijn. De echt belangrijke kunstschatten zijn meegenomen door CHIANG KAI-SJEK naar Taiwan en zijn tentoongesteld in het musea aldaar.

Rita, die duidelijk Engels spreekt, weet veel van de historie en verteld soms leuke achtergrondverhalen. Helaas kun je er weinig onthouden want er komt hierna nog veel meer. Lezen we thuis nog wel eens na.
Bloeiende magnolia op binnenplaats
Overzicht vanaf de heuvel
Na DE VERBODEN STAD (13.00 uur) zijn we gaan lunchen en direct weer doorgereden naar de volgende "attractie". De LAMA-TEMPEL. Dit was oorspronkelijk een keizerlijk paleis (inmiddels onze 3e) maar is sinds 1774 in gebruik genomen als Lamaïstisch (Tibettaans/Boeddhistisch) klooster. We vonden het bijzonder vanwege de prachtige Boeddha beelden. Zeer indrukwekkend en met veel goud. Het hoofdgebouw is helemaal aangepast aan de grote Maitreya Boeddha van 26 meter hoog (waarvan 8 m in grond), kunstig gebeeldhouwd uit 1 boomstam van sandelwood. Hoe nietig kun je je voelen?
 Lama Tempel

Rijdend naar het volgende agendapunt reden we door het oude gedeelte van Beijing, niet echt mooi met zijn lage, beetje vervallen grijze huizen, maar de zeer smalle straatjes (HUTONGS) en kleine winkeltjes zagen er spannend uit. Op ons verzoek hebben we daar een uurtje rondgewandeld.

Hutongs

Eigenlijk te kort want om 17.15 uur wachtte weer het theater waar we een mooie ACROBATENSHOW gepresenteerd kregen. Jonge meisjes en jongens, meestal uit arme milieu's omdat de rijken dit hun kinderen niet willen aandoen (veel te zwaar) gaven een kleurrijke show van onwaarschijnlijk knappe acrobatiek, Cirque du Soleil waardig.

Acrobaten Show

Het diner was weer pico-bello. Jiang zoekt elke avond een ander restaurant en maakt daar wat afspraken. Dus geen hond of kat (of nog erger). Het zijn meestal zo'n stuk of 10 gerechten met veel groenten, altijd met vis, vlees en vegetarisch, niet te scherp maar zeer smakelijk. We eten meestal aan 2 ronde tafels met draaiplateau. Zeer gezellig en ook nog eens 2x per dag.

Vanavond maar geen disco want morgen wacht DE CHINESE MUUR en dat beloofd een hele klim te worden.

Nog meer foto's Verboden Stad en Bejing< ChinaMail01 | Begin | ChinaMail03 >

Gesponsorde koppelingen