< DagboekMail04 | Begin | DagboekMail06 >

Strandje Punta Sal

Woensdag 30-01-08, Lago Yojoa.

We vertrekken weer van het strand van Tela naar het zuiden, het binnenland in. Na 2 1/2 uur stoppen we bij de watervallen van Pulhapanzak in de rivier Rio Lindo. Deze enorme waterval is 43 m hoog en maakt een adembenemende indruk. Het schone water glinsterde in het zonlicht en gaf een prachtige dubbele regenboog.

Je kon met een gids onder/achter de waterval lopen, wat had ik dat graag gedaan! Maar het zou erg steil en glad zijn daarom gingen er maar 3 jonge mensen het wagen. Erg enthousiast kwamen ze terug. Een geweldige ervaring die je maar heel weinig tegen komt!

We bestellen lunch in het restaurant en moeten 1 1/2 uur wachten voor het klaar is. Jammer, in die tijd hadden we een mooie wandeling kunnen maken of wat in de rivier kunnen zwemmen.

Pulhapanzak Waterval

Hierna rijden we een klein stukje door naar onze volgende slaapplek aan het Lago de Yojoa. We slapen in aparte 2 onder 1 kap huisjes. Het restaurant heeft een enorm terras met uitzicht over het Yojoa meer.

Er zitten hier bijzondere vogels waarvan we er al een paar gespot en gefotografeerd hebben.

Grote kiskadie

Jacana Spinosa

Kolibri

Donderdag 31-01-08. Wandelen en kanoën.

Vanochtend gaan we naar het National Parque Cerro Azul Meambar en wandelen een paar uur over de berghellingen door het regenwoud langs een paar fraaie uitzichtpunten over het Yojoa Meer. Via een gammel hangbrugje naar een waterval. Er zitten toekans in de bomen, maar we hebben ze niet gezien. Wel 2 schitterende leguanen ong. 60 cm lang. Ze zijn groen als de bladeren en van hagedissen te onderscheiden door de stekels op hun kop.

´s Middags kanoën we op het Yojoa Meer, een stukje langs de Mangrove en verder een eindje het meer op naar de viskwekerij waar Tilapia wordt gekweekt. Grote ronde bakken waarin duizenden van deze vissen nog vrolijk rond zwemmen. ´s Avonds ligt er 1 op m´n bord, erg lekker!

Vrijdag, 01-02-08, Comayagua en Valle de Angeles

Vanochtend rijden we verder het binnenland in en stoppen om 10.00 uur in Comayagua.

Dit oude, Spaans koloniale stadje heeft een mooi dorpsplein waaraan zich een statige, cremekleurige kathedraal bevind.

Pal aan de ingang staat een kleurig 3-luik mozaïk van Maria. De inrichting van de kerk is vrij sober. In de toren hangen de oudste klokken van geheel Amerika.

 Comayagua

De typische laagbouw in deze stad ziet er netjes uit en in het centrum is het druk in de winkels en op de overdekte markt. We lunchen op het marktplein op typisch Franse stoeltjes en gaan om 13.00 uur weer verder.

We passeren de hoofdstad Tegucigalpa (1 miljoen inwoners). Deze stad heeft ergens de benaming gekregen van de lelijkste stad van de wereld. De stad is gebouwd op 10-tallen steile heuvels, waar de huizen in rijtjes tegenaan gekwakt zijn. Als er al mooie huizen tussen staan komen ze hier zeker niet tot zijn recht.

Vlak na de drukke stad slaan we af naar onze volgende slaapplaats. We moeten flink tegen de berg op om in Valle de Angeles aan te komen. Slaappkamers zijn goed, maar verder is er niets. Geen drankjes en geen warm eten. Daarom maar snel naar het dorpje gelopen. Het is hier een stuk koeler en we trekken dus maar weer een trui aan.

De kleine dorpswinkeltjes zoals kruidenier en apotheek zijn voorzien van zwaar smeedijzeren hekwerken, je boodschappen worden via een nauwe opening aangereikt. Ik kan me niet voorstellen dat die beveiliging nog nodig is, lijkt me meer iets uit het verleden.

Voor meer foto's Lago Yojoa en Comayagua

buizerd


< DagboekMail04 | Begin | DagboekMail06 >


Gesponsorde koppelingen