Markt Sololá

Dinsdag 22-01-08, Lago de Atitlán

Na het ontbijt verlaten we Antigua en rijden naar de volgende bestemming Lago de Atitlán. In 3 uur voert de bus ons noordelijk via goede bergwegen, met soms prachtige uitzichten over groene dalen en de Vulkanen naar het op 2110 m hooggelegen dorpje Sololá. Hier is op dit moment een Maya markt gaande. Het krioelt tussen de paden van de kleurrijke kleine mensen van de Kaqchiquel Maya´s , allemaal in authentieke dracht. De aangeprezen waren zijn uitgebreid en bont van kleur.

Op het parkachtige plein heerst een ontspannen sfeer van de uitgewinkelde bevolking. Ijsjes zijn heel populair bij jong en oud! Een fraaie zalmrose kerktoren maakt het kleurrijke plaatje compleet.

We gaan door naar het hippie-plaatsje Panajachel waar we heerlijk lunchen aan het meer van Atitlán met uitzicht op 3 vulkanen. We wandelen nog een uurtje langs de toeristische winkels aan de hoofdstraat en gaan dan met onze bagage naar de boot om ons naar de overkant te laten varen. De boot komt niet snel vooruit vanwege de bagage van 17 mensen. Daarom wordt halverwege het meer de bagage overgeheveld in een ander bootje en zo kunnen we de oversteek op het woelige water beter aan en zijn we snel op onze bestemming.

Het Ecohotel Uxlabil bij het dorpje San Juan la Laguna. Dit is 1 van de 12 Apostelen dorpjes.

Het hotel ligt schitterend tegen de bergwand en onze kamer heeft een groot terras met schommelstoel en hangmat en een adembenemend uitzicht over het meer en de bergen. De kamer zelf is groot, maar erg somber en ruikt schimmelig. Het is zo vochtig dat onze bril beslaat.

We worden serieus gewaarschuwd voor grote zwarte spinnen en nog erger voor zwarte schorpioenen, dat wordt een beetje uitkijken dus!

 Ecohotel Exlabil

Na het eten gaan we naar een dorpje waar een grote avondmarkt is die door de plaatselijke Mayabevolking als uitje en een beetje als huwelijksmarkt wordt beschouwd. Hele families, maar vooral de giebelende tieners lopen op en neer. Meisjes in hun mooiste dracht en de jongens in een gewoon shirt en spijkerbroek. Jongens hebben wel hun haren opgeleukt met gel-stekels of een flinke kuif.

We bereiken het dorp overigens op een aparte manier. Staande in een pick-up truck, ons vasthoudend aan een simpele beugel scheurden we een 12-tal kilometers over de slingerende bergweg. Na aanmoediging van Natascha, Dale, Dale (sneller) bleek dat inderdaad nog te kunnen. Super!

Na de markt nog even de kroeg in om de plaatselijke rum-cola te proberen. Gezellig allemaal!

Woensdag 23-01-08, Kanoën en zwemmen in het meer.

Om 7.00 uur zit ik al op het terras en zie hoe de zon opkomt en de bergen en het meer van kleur veranderen. Op sommige plaatsten hangt nog een sluiertje mist wat je langzaam ziet oplossen door de warmte van de zon. Vogels kwinkeleren en kwetteren dat het een lieve lust is, kortom het Paradijs wordt hier dicht benaderd.
zonsopkomst 
half uur later
Er zijn ons diverse excursies aangeboden maar allemaal zijn ze inclusief een pittige wandeling langs en over de berghellingen. Eerlijk gezegd gaven onze knieën en alle spieren van taille tot tenen nog geen toestemming voor dit soort activiteiten dank zij de vulkaan beklimming van 2 dagen geleden. Ook de jongelui haakten af.
 1 uur later

Dus hebben we een heerlijke ontspannen dag aan het meer doorgebracht met wat kanoën en zwemmen. Nog wel even naar het Internetcafé in San Pedro met de tuk-tuk heen en de benenwagen weer terug. Op het land zijn de boeren druk met het aanharken en omgooien van de koffiebonen om ze te drogen.

Voor meer foto's Solola

drogen van koffiebonen


< DagboekMail01 | Begin | DagboekMail03 >


Gesponsorde koppelingen