< DagboekMail08 | Begin | Opmerkingen >

Brem in Frankrijk bloeit volop.

28-06-08, zaterdag en 29-06-08, zondag. 300 km naar het noorden gereden richting Millau, waar dat prachtige viaduct ligt. Maar wij moesten er iets eerder af en er onderdoor om in de Gorge du Tarn te komen. We staan nu op Les Peupliers in Rivière sur Tarn, een nette kleine camping aan de rivier.

Is toch wel een beetje thuis komen, Frankrijk is ons vertrouwder en het landschap is gewoon mooier, groener, meer bloemen in de bermen, gewoon afwisselender dan Spanje. En die lekkere frisse riviertjes waarin je kunt zwemmen en kanoën en dobberen op je luchtbedje, echt heerlijk voor een ontspannen vakantie. En dat hebben we ook gedaan, zondag heel de middag aan de rivier gezeten en aan de overkant naar de jongens gekeken die halsbrekende sprongen van de rotsen maken.

's Avonds voetbalfinale gekeken, gelukkig heeft Spanje gewonnen, beter gespeeld en we gunnen het ze ook na 44 jaar!

Viaduct bij Millau

30-06-08, maandag. In de loop van de ochtend nog even naar Millau, naar het infopunt van het viadict. We zien van dichtbij de enorme pijlers (7 stuks) waar het viaduct op rust, de hoogste pijler is 343 m.

Van daaruit gaan we door naar Roquefort sur Soulzon, naar de beroemde grotten. We laten ons rondleiden bij de Société, die 2/3 van de Roquefort kaasproduktie op zijn naam schrijft. We volgen het interessante process van schapenmelk tot rijping in de grotten. Aan de geurenopslag in mijn hersenen is weer een penetrant luchtje toegevoegd! De jonge kazen worden ingespoten met penicillium en omwikkeld met dunne vellen tin (ziet er uit als aluminium folie) en rijpen dan ongeveer (afhankelijk van de soort) 3 maanden in de grotten en dan heb je ook wat! Wij vinden het heerlijk en hebben ons de proefsessie na afloop goed laten smaken en natuurlijk ook gekocht voor thuis.
Roquefort sur Soulzon
01-07-08, dinsdag. 't Wordt vandaag weer 30 graden! Daarom maar besloten om een kano te huren en de Tarn een stuk af te varen. Vanaf de camping brengt een busje ons 15 km verderop waar we te water gelaten worden. Je kunt je eigen tempo bepalen, gewoon met de stroom en stroomversnellingen 15 km terug peddelen naar de camping. Het is lekker stil en de natuur en rotspartijen adembenemend. De watervallen en stroomversnellingen zijn niet echt spectaculair maar voor sommigen toch noch snel genoeg om om te slaan. Wij gelukkig niet, brrr, ben toch een beetje angstiger geworden. 
 Kanoën op de Tarn  Rotsformatie met gezicht

02-07-08, woensdag. Weer erg warm en broeierig vanochtend, morgen wordt er onweer voorspeld. Daarom zoeken we vanochtend bijtijds de 'Mien met de mandolien-schoenen' maar eens op om nog een keer boven op het plateau te gaan wandelen (hebben we 2 jaar geleden ook gedaan). Is eigenlijk een dagwandeling als je ook naar boven loopt en klauterd, maar we rijden met de auto via een griezelig 1-baans weggetje tegen de berg op en starten vanaf boven. Een route van 5 km en je loopt op de rand van de Corniche, de steile rotswanden langs de Tarn en de Jonte.

Hier vliegen de bruine gieren, die beschermd en bijgevoederd worden. Hoog in de lucht, maar soms ook beneden je, om dat ze daar hun nesten hebben. Langs de rotswand zweven ze majestueus door de lucht. We lopen langs duizelingwekkende diepten en soms door diepe steile spleten naar het belangrijkste uitzichtpunt naar het plaatsje le Rozier, waar de Tarn en de Jonte samenkomen bij de bijzondere rotsformaties, de z.g. Vase de Chine en de Vase de Sèvres. We liepen hier, incl. alle uitzichtpunten en een meegenomen lunch 2 1/2 uur over. De terugweg doen we via dezelfde route in 1 uur. Was best zwaar maar toch zeer de moeite waard.

Vase de Sèvres  In de kloof  Kleine Frans

03/04-juli-08, donderdag, vrijdag. Was gisteren een stuk koeler na een flinke onweersbui 's nachts. Hebben wat rond de caravan gerommeld. Vrijdag naar de markt in Millau, weer warm en reuze gezellige stad met veel nauwe straatjes die veel schaduw bieden. 'sMiddags wat opgeruimd en aan de rivier gezeten, we gaan morgen weer een stuk naar het noorden.

05-07-08, zaterdag. We hebben 500 km naar het noorden gereden en kwamen uit in de buurt van Gien op Camping Les Bois du Bardelet. Hier wilden we nog 2 dagen blijven, maar we vinden het hier niet leuk. Veel te groot, de toiletten ver weg en matig sanitair voor deze 4-sterren camping, zwembad en andere extra's moet je voor betalen en internetten kun je voor € 5,= per kwartier. Dat vinden we echte zakkenvullers, arme mensen die hier voor het hoogseizoen hebben besproken.

06-07-08, zondag. Vanochtend al om 8.00 uur vertrokken richting Amiens, daar wilden we nog een keertje overnachten, waar we op de heenreis begonnen zijn. Maar eigenlijk waren we het ook wel zat en roken we de stal dus zijn we in 1 ruk naar huis gereden via de Autoroute en waren om 17.00 uur thuis. Totaal hebben we 8650 km afgelegd en 18 campings bezocht.

We zijn weer thuis, voorspoedige reis gehad!!

Marina en Frans

Osborne stier langs de Spaanse autowegen.< DagboekMail08 | Begin | Opmerkingen >

Gesponsorde koppelingen