< Vietnam Mail 12 | Begin | Vietnam Mail 14 >


20-02-2005 Zondag.

We rijden vandaag 120 km naar het noorden. Er is veel te stoppen dus maar weer om 7.00 uur in de bus. Eerst naar de MARBLE MOUNTAINS (Marmerbergen) Een stuk of 5 bergen die zo recht uit de grond lijken te schieten.

Van het wit, rood en groen marmer dat hier wordt gedolven worden de prachtigste beelden gemaakt. Je kunt alles kopen of bestellen van klein tot heel groot en van modern tot klassiek. Op een groot beeld van ong. 1 m zitten 2 vrouwen met engelengeduld een maand lang dagelijks te polijsten.
Uitzicht vanaf Waterberg Polijsten marmer

In de bergen bevinden zich grotten met een eeuwenoude geschiedenis. Sommige grotten worden ook als tempel gebruikt. Hierin bevinden zich grote beelden van Boeddha en andere godinnen. De bergen zijn genoemd naar de 5 elementen, vuur, hout, metaal, aarde en water. Vanaf de hoogste, de WATERBERG, keek je uit over CHINA BEACH, een 10 km lang strand waar de Amerikaanse soldaten 1965 voor het eerst aan land kwamen.

Via de havenstad DANANG rijden we over de drukke en smalle, 22 km lange HAI-VAN PAS met spectaculaire vergezichten over de zee en de groene baaien. Daar tussen door slingert een trein door vele tunnels. De bergpas is maar 500 m hoog en wordt ook de WOLKENPAS genoemd. Helaas is dit maar al te waar, we reden de wolken in en kwamen aan de andere kant in de regen eruit. Druilerige regen die de temperatuur minder aangenaam maakt. Wij vinden het met 21 graden nu ook fris. Onder aan de pas ligt de LAGUNE van LANG CO. In de lagune staan lange bamboestokken met daar tussen enorme visnetten.

Visnetten in de baai van Lang Co

Na de lunch doorgereden naar HUÉ, waar we om 15.30 uur in het hotel aankwamen. Samen door de stad gewandeld en geprobeerd te internetten, maar ook hier weer geen doorkomen aan. Daarna gegeten.

HUÉ lijkt een sombere stad, maar dit kan ook door de regen komen. Grappig om te zien dat iedereen zich in regencape of poncho heeft gehesen, vooral de brommerrijders wapperen er lustig op los. Volgens René regent het hier 9 maanden per jaar en in hoog zomer is het 40 graden. Niet echt een plek om graag te wonen.

Hué in de regen


< Vietnam Mail 12 | Begin | Vietnam Mail 14 >

Gesponsorde koppelingen