< Vietnam Mail 11 | Begin | Vietnam Mail 13 >

19-02-2005 Zaterdag.

Rondfietsen in de omgeving van Hoi-An.

Het kan verkeren, zo hadden we gisteren 35 graden en volop zon en zo worden we wakker met een potdichte bewolking en 10 graden koeler. Maar we wilden toch gaan fietsen, kwam dus eigenlijk wel goed uit.

Eerst naar de winkel om voor mijn dochters en zonen een souvenir te bestellen (en ook maar voor mezelf). Dat 's avonds al voor ons gereed lag. Toen we het aan de andere vrouwen lieten zien waren de ohhh's en ahhh's niet van de lucht. Dat hadden sommigen zelf ook wel gewild, maar niet opgekomen. Nu kan het niet meer want morgen gaan we weer vroeg vertrekken. Ik ben er zelf erg blij mee en jullie waarschijnlijk ook! Ra, ra, ra! (Voor de nieuwsgierig geworden lezer van dit verslag: het zijn zijden dekbed-overtrekken).

 
poserende mevrouw Verkoopkar met gekleurde rijst

We hebben vanochtend ook maar de rest van de winkelstraat afgelopen, hier veel kleding, schoenen en lampionnen en de gewone souvenirs, die we natuurlijk op div. locaties al ettelijke malen gezien hebben. Ik weet het, we zijn echt verwend!

Later ook nog naar het strand geweest, 5 km op onze barrels. Aan zee stond een stevige bries, te veel om te zwemmen maar lekker om een eind te wandelen. Op de terugweg bij een romantisch restaurant op het water samen geluncht.

's Middags ook nog kilometers rondgefietst langs en door rijstvelden en tussen garnalenkweekvijvers. Nieuwe stukken grijze aarde worden nog steeds met de karbouwen omgeploegd.

De rivier de THU BON overgestoken en rondgefietst in een totaal niet toeristisch dorpje. Iedereen gaat rustig zijn gang, kinderen zeggen vriendelijk gedag, jammer dat het zo'n onbegrijpelijke taal is. Er is nu niets van te merken, maar in de maanden oktober-november wordt Hoi An bijna jaarlijks getroffen door overstromingen. Het water komt dan vaak tot de eerste verdiepingen van winkels en woonhuizen.

Fietsen langs de rijstvelden

Meer foto's Hoi An

Vanavond weer lekker gegeten in 1 van de vele restaurantjes. Hier is keus en variatie genoeg, maar vooral vis natuurlijk.


< Vietnam Mail 11 | Begin | Vietnam Mail 13 >

Gesponsorde koppelingen