In oktober hebben we een last minute reisje geboekt via Internet naar Turkije van 2 weken, het was een verrassingsreis, dit betekend dat we in diverse plaatsen terecht konden komen, het werd dus Alanya en het is ons in dit toeristen paradijsje prima bevallen.

Zo'n chartervlucht (van Corendon) was voor ons wel even slikken, je vertrekt met wat vertraging in de avonduren en komt dan laat aan in Antalya vanwaar je nog 2 uur in de bus moet naar Alanya. Daar blijkt midden in de nacht/ochtend 03.00 uur dat het hotel vol is. Gelukkig was het snel opgelost en konden we naar het hotel van een familielid dat net om de hoek lag.

Ons 3 sterren hotel stond vlak bij het strand en de keuken (in buffet vorm) was goed verzorgd.

Wij zijn op excursie geweest met een jeep-safari het binnenland in. Daar bezochten we een familie waar we thee hebben dronken met hapjes en een paar kilometer verder een oude Moskee. Het was leuk om zo een beetje in kontakt te komen met de erg vriendelijke bevolking. Als afsluiting een heerlijk etentje in een Turks restaurant met lage tafels en heel veel tapijten. Dit open restaurant was schilderachtig gelegen aan een snel stromende rivier.

We hebben een boottocht gemaakt langs de kust, langs rotsen met grotten en ergens in een rustige baai zijn we voor anker gegaan waar we een barbeque met een buffet aangeboden kregen. Een heel relaxed tochtje met voor ons zomerse temperaturen, zal zo'n 26 graden geweest zijn.

Met de bus zijn we naar boven, naar het oude kasteel gereden vanwaar we een prachtig uitzicht hadden over Alanya en over de blauwe zee.

Winkelen kun je in het oude centrum en op de markten in de omgeving ruim voldoende. Vooral de kleurrijke groenten en fruitmarkten, waarvoor de boeren naar de stad komen zijn altijd zeer fotogeniek. Afdingen is hier nog meer een sport als in Azi, de prijzen zijn soms wel 5x te hoog. Maar dat is voor ons geen probleem meer, we blijven lachen en als het ons niet aanstaat lopen we gewoon door, uiteindelijk gaat het altijd om iets dat je niet echt nodig hebt. Maar de leren tas die ik daar gekocht heb draag ik nu in 2007 nog steeds met veel plezier.

Op het strand hebben we ons een aantal keren genstalleerd in de strandstoelen met parasol, en ons prinsheerlijk van hapjes en drankjes laten voorzien. Ook nog lekker in zee gezwommen. We hebben Ab en Jet weer eens een bezoek gebracht, zij waren met hun kinderen en kleinkinderen ivm 45-jarige bruiloft ook in Alanya. Hun hotel stond aan het luxere en drukkere Cleopatra Strand.

Kortom, die 2 weken waren heerlijk om de zomer nog even langer te laten duren.

Marina en Frans

Gesponsorde koppelingen