< mail09 | Begin | mail11 >

11-03-2000, zaterdag.

Het is 07.00 uur 's ochtend en ik zit op mijn balkon met rechts uitzicht op het zwembad, waar ze nu al bezig zijn het tekort aan ligstoelen met een handdoek in te pikken en aan de linkerkant een vrij groot kippenhok waaruit een gezellig getokkel klinkt. Boven me in de boom zijn de eekhoorntje ook al wakker, al met al zeer relaxed. De zon schijnt al, zal nu zo'n 28 graden zijn. Ons hotel is het Peace Resort Hotel.

Frans heeft de ochtend lekker bij het zwembad doorgebracht en ik dacht 'even' te gaan e-mailen. Bij de eerste 2 internetcaf's lukte het na veel moeite niet om de brieven te scannen en de 3e had het na veel tobben wel voor elkaar en vroeg dan ook maar de hoofdprijs. Maar voorruit dan maar, ik was ze kwijt!

Om 12.00 in de bus voor een kort ritje naar NONG NOOCH PARK, een schitterend park van 60 ha met enorme tuinen in diverse stijlen. Tuinen met veel bloemen, orchideen en bougainville, tuinen met cacteen en met palmbomen. Echt heel mooi, zulke grote aangelegde tuinen hadden wij nog nooit gezien. Bij binnenkomst zien we bogen van kunstig gevlochten terracotta bloempotten.

We hebben hier ook het theater bezocht waar een Thaise culturele show werd op gevoerd maar het hoogtepunt in het park vinden wij de grote olifantenshow. Je snapt niet dat ze deze intelligente dieren zo handelbaar krijgen en ze hebben er op het oog ook nog reuze plezier in. Bij aanvang kwamen ze een veld op zo groot als een half voetbalveld waar het publiek aan 3 kanten omheen zat. Heel argeloos zaten wij zeer onbeschermd en verwachtingsvol op de eerste rij. Dat hebben we geweten! En van de grootste olifanten kwam in galop recht op ons af. Eerst denk je nog nou ja... en dan oh jee...! En wat er daarna door je hoofd schiet was bijna paniek, maar op een HALVE METER na stond hij/zij stil om dan vriendelijk die grote slurf in je schoot te leggen. Zal dit niet snel vergeten. Ze kwamen ook gewoon tussen het publiek door om de trossen bananen aan te pakken.

De dikhuiden gaven een komische show weg, deden een partijtje voetbal, kregen een kwast in de slurf om een schilderij te maken en stapten heel voorzichtig over op de grond liggend publiek. Later konden we foto's maken. Ik heb me door zo'n grote slurf laten optillen voor de foto, je bent al zo vertrouwd geraakt met die goedzakken, ze zijn me inmiddels dierbaar geworden.

Met de Afrikaanse olifanten, kleinere koppen (minder intelligentie) en kleinere oren is dit allemaal niet mogelijk, die zijn veel wilder als de Aziatische.

We hebben 's avonds weer 2 uur door de stad gewandeld, heel veel lampjes en muziek. Vooral ook die geuren van kruiden, gebakken vis maar ook penetrante geuren van open riool. Het hoort er allemaal bij. De meisjes beginnen ook te wennen, ik heb ze tenminste nooit iets tegen hun zin in zien doen.

We beginnen ook een beetje uit te kijken naar de laatste 3 dagen op een Bounty eilandje in een bungalow op palen.

< mail09 | Begin | mail11 >

Gesponsorde koppelingen