< mail06 | Begin | mail08 >

07-03-2000, dinsdag.

Vandaag één van de hoogtepunten van de Thailand-reis: DE OLIFANTEN! Onze bestemming CHIANG DAO waar een opleidingskamp is voor werkolifanten. Inmiddels worden de olifanten meer afgericht om de toeristen te amuseren dan daadwerkelijk op de plantages te werken. Maar daar gaan wij niet over, het blijven voor ons nog steeds imposante goedzakken, vooral omdat je zo dichtbij kunt benaderen. Zo te zien worden ze goed behandeld.

We varen eerst heel relaxed de rivier af op bamboevlotten en krijgen daarna een demonstratie van de verrichtingen van de olifanten, zoals het verslepen en stapelen van boomstammen. De olifanten mogen ook baden in de rivier en worden flink geborsteld waar ze duidelijk van genieten, er wordt vrolijk op los getrompetterd.

Als dit afgelopen is maken we een wandelingetje door de jungle van 30 min. en komen bij de opstapplaats voor een rondje op de olifanten. Ik vond het nog vrij comfortabel, we zaten samen op een smal bankje en de beesten zijn wel groot maar erg rustig. Ze liepen via een smal pad dat gedeeltelijk onder water stond door een vrij onregelmatig terrein. Omgeven door een koor van krekelgeluiden en mooie vlinders was het toch een heel relaxed tochtje. Ik zal nooit echt begrijpen dat zulke sterke beesten zich zo laten gebruiken door nietige mensjes.

Na de lunch een orchideeëntuin en en kleine vlindertuin bezocht. Als laatste item vandaag staat een bezoek aan de Erawan waterval op het programma. Omdat de weg daar naartoe nogal steil opliep hielden we voor de grap een pick-up truck aan met een stel lachende knullen achterin. Nou daar mochten een stel middelbare vrouwen nog wel bij. Ik zag achteraf dat ik op een krat gegrilde kippen had gezeten, gelukkig kijken ze hier niet zo krap. Bij de waterval was het heerlijk koel en zijn we maar een poosje blijven hangen.

's Avonds nog met de bus naar de avondmarkt geweest, we kunnen er nog geen genoeg van krijgen! Maar volgens mij zijn het maar 10 soorten kramen die steeds herhaald worden, je weet wel, horloges, kleding, souvenirs maar toch een heerlijk sfeertje. Verkopers/sters die nauwelijks chagrijnig worden van het vele afdingen en onderhandelen, waar vind je dat nog? Tot mijn verrassing stond ik plots voor een kraampje met mahoniekleurig handwerk en kon ik een vrij grote ovale, beetje artdeco-achtige spiegel niet weerstaan. Moet nu maar zien dat we die heelhuids thuis krijgen!

< mail06 | Begin | mail08 >

Gesponsorde koppelingen