< Mail04 | Begin | mail06 >

04-03-2000, zaterdag.

We hebben een rit voor de boeg van ong. 400 km die onderbroken wordt door wat korte excursies. De eerste is bij het Zomerpaleis BANG PA-IN van de vorige koning, gelegen aan een meertje met uitkijktoren en met prachtige tuinen.

 

Verderop de runes bekeken van een Khmer tempel. Daar t.o. was een echt lokale markt waar veel Thaise snoepjes werden aangeboden, meestal op basis van banaan. We hebben er wat gekocht om in de bus rond te delen.

De wegen zijn hier tamelijk goed, maar wel wat saai. Niet zo bedrijvig langs de weg als in Indonesi, dat veel dichter bevolkt is. Voor de afwisseling hebben we nog een stuk langs een rivier gevaren in een open bootje. Veel bedrijvigheid in de mooie huizen langs het water. Je kunt zien dat het gewoon is om ALLES in het water te doen. Verderop werden we door de bus weer opgepikt om de route te vervolgen.

De volgende stop is bij de tempel WAT MONGKOL BOHPIT. Hier zit in een glazen kooi een bijna levensechte monnik van was. Don, onze gids, kon er niet naar kijken (uit bijgeloof?), 't was ook griezelig echt om te zien.

Na de lunch gestopt in het plaatsje LOB BURI waar op een druk verkeersplein een kleine tempel staat dat bevolkt wordt door een groep grijpgrage apen (Makaken) die brutaal en bijterig tussen de mensen en het verkeer hun gang gaan. Door de plaatselijke bevolking worden ze hoogstens met een katapult verjaagd omdat ze soms wel erg klierig zien. Maar ja, deze beesten worden door de mensen hier als heilige dieren beschouwd, dus worden ze 1 x per jaar getrakteerd op een waar apen-feestmaal. Op een 12 meter lange tafel worden alle apen-heerlijkheden geserveerd en kunnen ze hun gang gaan. Ze worden vooral beloond omdat ze zoveel toeristen naar Lopburi weten te lokken!!

         

Na het diner in het overnachtingshotel een kort wandelingetje gemaakt en daarna deze epistels geschreven. Bijtijds in bad en in bed omdat we morgen nog zo'n rit voor de boeg hebben.

05-03-2000, zondag.

Om 17.00 uur in Hotel Holiday Garden in CHIANG MAI aangekomen voor 3 dagen en 4 nachten.

We hebben er vandaag, geschat ongeveer 500 km opzitten. Gestopt en wat gewandeld bij een groot stuwmeer. Ergens hebben we rondgelopen in en bij een tempel waar alle Boeddha's met een oranje sjerp omhuld waren, helaas ben ik de naam van de tempel vergeten. Zal n van de tempels van de oude stad Ayuthaya zijn.

     

Later gewandeld over een illegale markt, een drukke markt waar van alles te koop was. Rob is met ons meegelopen, mensen met een zwakke maag werd aangeraden maar bij de bus te blijven en dat maakt ons juist nieuwsgierig. We zagen embryo's (nog in het vlies) van kalveren en hondjes. Maar ook aan stokjes geregen kuikentjes waar net de schil af was, dus nog de vorm van het ei hadden. Jakkes! En grote stapels insecten, torren, sprinkhanen en maden, gefrituurd of vers, zoek maar uit! Komen jullie eten als we terug zijn?

Nog even langs een zijdenrups demonstratie. Het hele proces werd ons nog eens haarfijn uitgelegd. En de winkel met mooie lappen was er natuurlijk vlak naast. Dit geldt ook voor de demonstratie edelsmeden. Het aanbod was bijna nog meer en luxer als in Bangkok. De mooie, vriendelijke maar slijmerige meisjes en dito gladde jongens denken werkelijk dat we miljonair zijn. Ze duwen maar rustig juwelen onder je neus van duizenden guldens.

's Avonds ('t is mijn verjaardag) heb ik me laten verwennen met een beroemde Thaise drukpuntmassage van 2 uur. Ik vond het een beetje tam, op vrij zachte manier worden vooral je benen, armen, rug en hoofd gemasseerd. Het resultaat is natuurlijk wel relaxend maar wat mij betreft niet spectaculair.

Terug in het hotel fax van Birgit ontvangen. Hiep Hoi toch nog een kadootje! Boven aan de brief stond Hoi, kun je beter niet meer gebruiken, in Thailand betekend dit Kut!

< Mail04 | Begin | mail06 >

Gesponsorde koppelingen