< Mail03 | Begin | Mail05 >

03-03-2000, vrijdag.

Vanochtend vroeg met de bus naar Chinatown voor een lange wandeling van uiteindelijk 4 uur (met 2 koffie-stops). Onze begeleiders gaan op deze excursies altijd met ons mee. Rob is een Nederlandse onderwijzer, jong, aardig, veel kennis van het land en spreekt al aardig Thais en Don is de wettelijk verplichte Thaise gids met HBO toerisme, spreekt vloeiend Engels, beter dan wij in ieder geval.

Het Chinatown dat we nu gezien hebben was nergens mee te vergelijken, ook niet met New York. We hebben gewandeld door eindeloos lijkende smalle straten met aan weerszijden marktachtige open winkeltjes. Ik was zo verbouwereerd door ZO VEEL van alles dat ik vergat te fotograveren. In die vrij drukke wandelpaden moet je dan ook nog uitwijken voor brommers met ladingen zo breed als het pad zelf en dit alles op een gelaten, rustige manier. De geuren zijn ook met geen pen te beschrijven, van lekker kruidig tot zeer indringend smerig. Het 2e gedeelte van de markt is het Indiase gedeelte. We hebben besloten niet naar India te willen. Hier is het smerig, maar volgens Rob daar nog 6x vuiler. Nou dat lijkt mij te onhyginisch en te stinkend!

Na de lunch met de waterbus weer terug naar het hotel. Net Veneti maar dan op zijn Thais. De huizen waar we langs voeren waren niet erg fraai, oud met heel veel wasgoed aan de lijnen. Het in- en uitstappen ging echt zoals op de foto.

Omdat het de laatste dag is in Bangkok hebben we ook nog wat gewinkeld. Helaas is er voor ons weinig te koop, wel veel keus en reuze goedkoop, maar voor ons toch te rotzoog en allemaal imitatie!. Er zijn wel mooie winkelcentra natuurlijk, maar niet hier in de buurt.

Nog fotorolletjes laten ontwikkelen en was best tevreden. Heb al over de 100 foto's en de meeste plaatjes zijn toch niet in Amsterdam, Parijs of New York te schieten.

De avonden zijn meestal vrij, dus niet met een programma gevuld en eigenlijk vinden wij dat wel best. Vanavond weer koffers pakken voor de reis naar het noorden.< Mail03 | Begin | Mail05 >

Gesponsorde koppelingen