< DagboekMail13 | Begin | Opmerkingen >

Woensdag 21-2-07


Kuta - Tuban

Offerbakjes op de stoep

Afscheid genomen van de groep. We zijn meegereden naar het vliegveld en vandaar doorgereden naar Kuta. Om 13.00 uur waren we in hotel Bakung Beach in Kuta-Tuban.

Overdenkingen op Bali.

Terugkijken op deze Molukkenreis doen we met veel plezier. De NATUUR met zijn vele kleuren groen, de mooie luchten en de schitterende zee in diverse kleuren blauw, helder en warm, soms verraderlijk maar uniek met zijn nog steeds adembenemende bodemschatten heeft onze verwachtingen overtroffen.

Hartverwarmend was vaak de openheid en hartelijkheid van de bevolking en de altijd vrolijke kinderen. Het Hi Mister en Misses zal nog lang in onze hoofden blijven naklinken.

Op Ambon zelf is de machtstrijd van de afgelopen jaren nog wel zichtbaar en soms voelbaar. Maar met het afgesloten verbond van Broederschap tussen Moslims en Christenen hopen we dat het wankele evenwicht hersteld is en ook toekomst heeft. Aan de positieve strijd en instelling van Debby en Yannes zal het zeker niet liggen.

Veel gezelligheid en vrolijkheid hebben wij ondervonden met de groep. Een verzameling uiteenlopende karakters met een gezamenlijke passie voor reizen en/of het mooie land Indonesië. We hebben dit keer erg veel met elkaar opgetrokken en bijna altijd samen gegeten.

Bedankt 'singles' Mieke, Diny, Martin, Henderik, Hein, Frits en de echtparen Kees en Dora, Bert en Jeltje, Bert en Rinie, Jan en Nellie. (Toch wel een beetje jammer dat we geen groepsfoto hebben gemaakt)

En we bedanken natuurlijk Debby en Yannes voor hun goede begeleiding en zorgen. De avonden waarop zij met vrienden voor ons hebben gezongen zijn ook absolute hoogtepunten van deze vakantie!

Donderdag 22 t/m maandag 26-2-07


De laatste dagen in KUTA hebben we net zo'n beetje doorgebracht als de overwinteraars hier. We hebben ondanks de hitte veel gewandeld langs het strand, de winkelstraten en de achterliggende straatjes van Tuban. Bali is zoals altijd een vriendelijk eiland. Er wordt nog altijd heel veel aandacht besteed aan de offerbakjes en de ceremonies, dit komt op ons relaxed en vredelievend over.

Bloemetjes voor offerbaktjes

In 2001 waren we hier ook en er is in dit gedeelte niet veel veranderd. Wel een grote verandering is het super winkelplaza Discovery aan de rand van Kuta-Centrum. Veel moderne winkels met merkartikelen tegen bijna Europese prijzen. Het is tamelijk druk met, denken wij, veel kijkers. De kopers zijn de opvallend veel aanwezige jonge Aziaten, Japanners, Taiwanezen en Zuid-Koreanen, maar ook ons Oostblok heeft Kuta ontdekt. Deze ontwikkeling kan wel eens financieel nadelig zijn voor onze overwinteraars.

Verder hebben we wat gezwommen in het zwembad, de zee vinden we niet schoon genoeg. Veel op terrasjes gezeten om Bintang en vers vruchtensap te drinken en zijn we elke dag ergens anders gaan eten. Het mooiste vinden we Jimbaran Beach met zijn vele verse vis en als je geluk hebt een prachtige zonsondergang. Dit geldt ook voor het bij het hotel gelegen strandrestaurant PATAI. Het open, iets hoger gelegen restaurant geeft altijd wat extra verkoeling door een licht zeebriesje. Het eten, vooral de gegrilde vis en kip is er uitstekend en goedkoop. De muziek hebben ze helaas niet begrepen. Wij horen natuurlijk veel liever de Indonesische muziek dan de mooie maar saaie Evergreens.

verse lobster // Jimbaran Beach

Op maandag 26-2 moesten we om 12.00 uur weer vertrekken. Met Lion Air (alleen 1 glas water) naar Jakarta. Vandaar met een luxe toestel met veel beenruimte van Singapore Airlines naar Singapore en daar weer overstappen in de gewone krappe Boeiing (ook Singapore Airlines) om in 12 uur naar Amsterdam te vliegen waar we 's ochtends 27-2-'07 om 06.30 uur aankwamen.

Frans en Marina.


< DagboekMail13 | Begin | Opmerkingen >

Gesponsorde koppelingen