< DagboekMail12 | Begin | DagboekMail14 >

Zondag 18-2-07


Laatste keer terug naar Ambon.

Omdat het zondag is vaart de houten veerboot niet dus gaan we om 09.00 uur Saparua verlaten met een overdekte speedboot voor 25 personen.

Met 4 vrouwen zitten we op het kleine open achterdek pal op de 4 buitenboordmotoren van 40 PK elk. Een enorme herrie en stank, maar wel een lekker windje en we willen graag om ons heen kijken.We racen over een spiegelgladde zee en soms scheert er een vliegende vis met ons mee.Het gaat allemaal voorspoedig want om 11.30 zijn we al in het hotel in Ambon.
In de speedboot terug naar Ambon

Eerst even lunchen en dan met de betjak naar het internetcafé. Met Yannes en nog een paar andere mensen gaan we naar de enige souvenirwinkel van Ambon. Een klein winkeltje waar we wat t-shirts kopen. En dan begint het opeens te hozen. Zeker een half uur achter elkaar. De winkel begint al snel vol te lopen, van achter naar voor gutst het water over de betonnen vloer. Het dak begint stromend te lekken en we helpen maar wat om de t-shirts van de planken te halen. Met een trekker vegen we razendsnel de vloer aan maar het is letterlijk dweilen met de kraan open. We nemen dus maar een taxi en laten het winkelmeisje met de misère achter. Een half uur later is het weer droog. De straten staan nog vol water en later horen we op het nieuws dat er een flink stuk is ondergelopen.

Dweilen met de kraan open // (Rechtse foto Nel Latumaerissa)

We dineren voor de laatste keer met Debby, Yannes en de groep. Er worden serieuze gesprekken gevoerd en ook gelachen. Voor de laatste keer zingen ze nog voor ons de inmiddels bekende liedjes. MALUKU MANISEE!!

Het is altijd jammer dat je afscheid moet nemen als je elkaar net wat beter hebt leren kennen. Debby en Yannes blijven in Ambon en wij worden morgen in BALI opgewacht door een nieuwe gids, Silvester.

Maandag 19-2-07


Overwinterparadijs Sanur?

Om 5 uur is het al verzamelen in de hotellobby. We gaan Ambon en de Molukken verlaten.

We vliegen met Lion Air naar Makassar, Sulawesie en stappen over in het knalrode vliegtuig van Wings naar Denpassar op BALI.
 Tussenlanding in Makassar

Om 12 uur zijn we al in het hotel Dumas in Sanur. Mooie royale tuin, 2 zwembaden en een grote kamer. Wat een luxe allemaal. Dit is Bali en duidelijk meer aan toeristen gewend dan Ambon.

We zwemmen, lunchen en wandelen door het dorp. Mooie winkels met kleding en ook weer heel veel souvenirwinkeltjes met nog altijd dezelfde spulletjes als jaren geleden.

Dinsdag 20-2-'07


Vandaag wat rondgekeken in Sanur. De hoofdstraat is een kilometers lange straat met aardige winkels en veel restaurants. Evenwijdig aan de weg ligt het strand, ook kilometers lang met een betegeld voetpad. Alleen maar hotels, soms met mooie tuinen. Een flink aantal souvenirswinkeltjes en de (on)nodige kledingzaakjes. Verkoopsters hebben weinig te doen dus iedereen die langs komt wordt aangesproken. De hotelgasten zijn allemaal boven de 60. Als we al gedacht hadden om te overwinteren zetten we dat nu uit ons hoofd. Zo op het oog saaiheid en verveling alom!

Meer foto's Bali

Vissersboten strand Sanur


< DagboekMail12 | Begin | DagboekMail14 >

Gesponsorde koppelingen