< HomePage | Begin | DagboekMail02 >

Zondag, 28-01-2007


We gaan weer naar INDONESIË, dit land blijft voor ons een enorme aantrekkingskracht hebben, natuurlijk vanwege de warmte, maar ook het eten, de vriendelijkheid en de natuur in zijn vele variaties. We hebben dit keer gekozen voor de MOLUKKEN, met name de eilanden TERNATE, TIDORE, AMBON, CERAM, SAPARUA en BANDANEIRA. We hebben geboekt bij ARCADIA vanwege de 2 vorige goede ervaringen.

Door Ivar en Yoran naar Amsterdam Schiphol gebracht en daar nog even koffie gedronken. Keurig op tijd 11.15 uur vertrokken met Singapore Airlines en na de gebruikelijke 12 uur in Singapore geland. Inmiddels is het dus al weer 29 januari en hebben we 8 uur vrij tot de vervolgvlucht naar Manado (Sulawesie).

Rivier Cruise Singapore

Daarom hebben we gebruik gemaakt van de gratis City Trip. Het was zeer de moeite waard, al hebben we van de City Singapore niet veel gezien. We reden langs prima wegen met prachtig onderhouden parkachtige bermen met een grote diversiteit aan palmbomen en mooie exotische bloemen.
Er is hier de laatste jaren een grote hoeveelheid wolkenkrabbers uit de grond gestampt. We gingen naar de rivier voor een korte River Cruise. Dat was genieten. Vooral dat weer, stralend, en dat we gisteren nog liepen te kleumen is al bijna niet meer voor te stellen.

Om 15.20 uur gaan we weer opstijgen en tot die tijd vermaken we ons op deze prachtige luchthaven (waarschijnlijk wel de mooiste van de wereld). Overal orchideeën, super veel winkels en als je geen zin meer hebt heerlijke stoelen om uit te rusten. Er staan hier en daar apparaten om je voeten en enkels te masseren. Een sensatie en best lekker voor die enigszins opgezwollen voetjes. Wat ze toch al niet verzinnen om ons in de watten te leggen!

Om 15.20 vertrekken we weer met Silk Airlines naar MANADO op SULAWESIE. De vlucht was deze keer wat onrustiger, we vlogen via een tamelijk hobbelige weg (turbulentie). Op een onverwachts moment rolde er een stewardess door het gangpad, het vrouwtje naast me ging in paniek met haar handjes in de lucht en riep om haar moeder. Wij waren niet bang en ook niet te misselijk en waren het bij aankomst al snel vergeten.

Aankomst Manado

In het donker kwamen we aan in Manado en moesten nog een uur rijden naar het hotel. Manado is best groot, ziet er in het donker rommelig uit. Het is hier regentijd en af en toe valt er een stevige bui. Er branden natuurlijk overal lampjes, maar hier is het donker, veel donkerder als bij ons in het westen. We gingen met het busje naar een sea-food restaurant aan zee. Heerlijk gegeten, chap Choi met zeevruchten. Vooral die knapperige verse groenten is weer een opkikker na twee dagen van dat laffe vliegtuig eten.

Meer foto's Singapore en Bunaken


< HomePage | Begin | DagboekMail02 >

Gesponsorde koppelingen