< DagboekMail07 | Begin | DagboekMail09 >

Granada

Donderdag 07-02-08, Granada.

Rustig dagje vandaag. Eerst maar naar het grote Meer van Nicaragua gelopen. Dit meer, eigenlijk een binnenzee, is 177 km lang (6624 km2) en er komen 24 rivieren samen. Er leven hierin opmerkelijke vissen zoals de zwaardvis en de zoetwaterhaai en minstens 20 andere soorten.

Er was een toeristisch park waarvoor je een kleine entree moest betalen met bars, restaurants en strand. Maar het was er een troosteloze bedoening, vervallen en we waren de enige bezoekers. Prachtige bomen in het park vol kleine mango´s. Ze vielen als bommetjes om je oren. Bleek er hoog in de boom een mannetje te zitten die aan het plukken was en het waarschijnlijk grappig vond om ons te bekogelen.

Maar gewoon vriendelijke mensen, later nog een praatje gemaakt en een stukje gefilmd hoe hij als een aap zo snel naar boven klom.

Prachtige gele en oranje vogels zitten hier en een soort papagaai, daar ben je wel even zoet mee om ze te fotograferen.

De stad Granada is mooi, goed onderhouden, maar eigenlijk geld dit alleen voor het Centrale plein met de Kathedraal en een cirkel daarom heen. Aan de rest moet nog heel veel gedaan worden.

Doorkijkjes vanuit
en naar de Kathedraal

´s Avonds heerlijk gegeten in 1 van de beste hotels van de stad.

Vrijdag 08-02-08, Vulkaaneiland Ometepe.

Ferry Ometepe 

In 1 1/2 uur met de bus naar de aanlegsteiger van Rivas om de ferryboot naar Ometepe te nemen.

Dit grootste eiland in het Meer van Nicaragua is gevormd door 2 vulkanen, de Conceptión en de Maderas. De veerboot doet er 1 1/2 uur over. Op het hoge bovendek van deze wiebelige boot werd ik na jaren weer eens zeeziek en was dan ook blij dat we weer aan land mochten.

Op dit eiland wonen slechts 25.000 mensen die allen in kleine dorpjes langs de kust wonen en leven van de visvangst en de landbouw. We slapen in een klein bungalow park verderop, direkt aan het meer. Er worden weer mooie wandelingen aangeboden over de vulkanen maar daar is dit keer geen animo voor, het strand lokt. We lopen vanaf ons huisje zo het bos in langs het meer. Al na 50 m zit een familie brulapen. Een groep van minstens 10 met nog hele kleine baby-aapjes die zich stevig aan de moeder vastklampen als zij allerlei rare capriolen uithaald om de sappigste blaadjes te plukken. Ze benaderen ons tot op een paar meter, schitterend om te zien. Af en toe geven de mannen een stevige brul om de groep bij elkaar te houden.

Brulapen

Tegen de avond zien we een prachtige zonsondergang en we eten weer vis in het open restaurant aan het strand.

Zaterdag 09-02-08, Wandelen en fietsen op Ometepe.

White Throated Magpie-Jay 

Om kwart voor 7 gaan we al samen het bos in. Met lange broek en dichte schoenen, we zijn nl weer gewaarschuwd voor tarantula´s en schorpioentjes.

Prachtige wandeling langs een klein meertje, we zien en horen bijzondere vogels. Een stuk of 3 gaai-achtige vogels, wit-blauw met een leuke kuif, lijken met ons mee te vliegen, ze houden ons goed in de gaten maar laten zich niet makkelijk fotograferen.

We lopen hoog langs een strook waar je aan weerskanten uitzicht hebt over de 2 vulkanen.

Om 9.00 uur zijn we weer terug voor het ontbijt.

Dan toch maar weer 2 mountainbikes gehuurd, 2 rammelkasten met een steeds terugklappend zadel. We fietsen langs de hoofdweg en passeren piepkleine arme dorpjes naar het havenstadje Moyogalpa waar we ons een supersorbet laten voorzetten.

De 20 km terug viel een beetje tegen, vals plat omhoog met een fikse tegenwind. Dus af en toe even stoppen in de schaduw want het is flink heet. De mensen zijn vriendelijk en best nieuwsgierig naar dat stel rare buitenlanders.

De rest van de middag dus maar uitgerust op het strandje en wat gezwommen.

Na het diner treed er een dansgroep voor ons op. Een 20-tal mooie meisjes en jongens van het eiland Ometepe in fleurige jurken en pakken laten ons een aantal traditionele dansen zien. Is voor het eerst dat er zoiets gedaan wordt in 3 weken. Had ik wel wat vaker willen zien.

De accomodatie hier is erg simpel (Frans heeft in 2 dagen een stuk of 10 te grote spinnen en 2 kakkerlakken verwijderd) maar de omgeving is schitterend. We hebben hier in de 'achtertuin' van het complex meer bijzondere vogels en apen gezien dan al de voorgaande (dure) excursies bij elkaar.

Voor meer foto's Granada en Ometepe

Dansgroep van het eiland Ometepe.


< DagboekMail07 | Begin | DagboekMail09 >


Gesponsorde koppelingen