< ChinaMail12 | Begin | ChinaMail14 >

19-04-06 woensdag

Wat uitgeslapen en ontbeten op een terras in de Buitenlandersstraat (muesli, yoghurt en vers fruit) en het stadje uitgelopen. Een half uurtje gelopen naar de DRIE PAGODES van Chongsheng en het bijbehorende tempelcomplex waar DALI bekend door is. We zagen de pagode's (70 m en 2 van 40 m hoog) vanaf het hek, er was een mooie tuin en heel ver weg een Chinese Tempel. De entreeprijs was vrij hoog en eigenlijk hadden we vandaag niet zo'n tempelzin. We hebben al zoveel mooie gezien en en waarschijnlijk nog te gaan. Daarom maar weer terug naar de stad, nu met een rijtuigje en daar over de lokale markt gelopen.

de Drie Pagodes

Om 13.00 met zijn allen in een busje naar de kabelbaan (de hoogst gelegen van de wereld). In 25 min. bracht deze 2-persoons stoeltjeslift ons naar 3000 m. Van daaruit een wandeling gemaakt van 10 km met mooie uitzichten over DALI en het ERHAIMEER.

Hoe krijgen die Chinezen het toch voor elkaar om een 10 km geplaveid wandel/fietspad aan te leggen op 3000 m tegen een steile bergwand, keurig horizontaal en 2,5 m breed.

's Avonds zeker 4 uur op het terras gezeten in drukke straat, lekker mensen kijken, eten, drinken en lachen.

20-4-06 donderdag

Om 10.00 uur brachten de rijtuigjes ons naar het meer om daar op een royale boot te stappen om naar de overkant te varen. Lekker een beetje uitwaaiend in het zonnetje waren we daar na 5 kwartier.
Rondvaartboot Erhaimeer

In het dorpje WASE aangelegd. Daar was een grote dorps-markt van de BAI. Veel kleine vrouwtjes in de vrij eenvoudige blauwe dracht krioelden door elkaar, allemaal met de grote boodschappenmanden op hun rug.

Markt Wase
Een oud vrouwtje lokte me mee naar haar woning, grote binnenplaats met mesthoop, maar binnen zagen we 3 piepkleine kamertjes met een minimum aan meubilair. Uit een hoek haalde zij een plastic zak met geborduurde sandalen en inderdaad precies mijn maat. We werden het echter niet eens over de prijs.
 Aardappelen
Na 2 uur hadden we het wel gezien en zijn teruggevaren. Eerst langs een mooi tempeltje op een piepklein eilandje en daarna aan de overkant in een haventje even gestopt.
Tempeltje in Erhaimeer

Hier demonstreerden een paar vissers hoe er soms gevist wordt met behulp van aalscholvers. De vogels krijgen een strik om de nek en duiken zo een vis op maar kunnen deze niet zelf verorberen omdat hun keel dichtgesnoerd is.

Meer foto's Dali en omgeving

Om 16.00 uur terug in hotel.< ChinaMail12 | Begin | ChinaMail14 >

Gesponsorde koppelingen