< ChinaMail11 | Begin | ChinaMail13 >


18-04-06 dinsdag

Vanochtend vrij en dus maar even overgestoken naar het internetcafe. We werden verrast met de huwelijksaankondiging van Birgit en Jack, ze hadden er een Internetsite voor aangemaakt! We hebben het uit laten printen om aan een paar mensen te laten lezen (heel de bus!).

Chinese Dansmariekes

Om 13.00 uur met een gehuurde bus LIJIANG weer verlaten om 4 uur verder te reizen naar DALI. Vandaag is ook Aat jarig. We hebben voor haar alle verjaardagsliedjes gezongen die we kenden in de hotel-lobby. In het hotel in DALI werd zij verrast met een kleurrijk boeket, een Chinees/Engels fotoboek van de plaatsen waar we geweest zijn en een enorme verjaardagstaart, compleet met paarse rozen, fluorgroene blaadjes en kaarsjes. Hebben we na het eten opgegeten en was nog lekker ook. Voor al die verrassingen had Jiang weer gezorgd. Allemaal even betalen, 35 yuan p.p., leuk toch!. Zo'n typische Jiang uitdrukking die we ons nog lang zullen heugen.

DALI ligt op een hoogte van 2000 m (Lijiang op 2600 m) aan het ERHAI MEER. Het is een oud ommuurd stadje met 3 machtige stadspoorten die ook beklommen kunnen worden. Maar ook hier weer een grote hoeveelheid aan souvenirwinkels en iets meer westerse toeristen. Dit is het gebied van de BAI minderheid. Deze kleurrijke mensen zijn nog veelvuldig te zien in het straatbeeld.

We hebben dit keer wel een echte Chinese hotelkamer, met zwart gelakt houtsnijwerk op bedden, toilettafel/bureau, zithoek enz. Zo vol gepropt met meubilair dat we de koffers nauwelijks kwijt kunnen.

< ChinaMail11 | Begin | ChinaMail13 >

Gesponsorde koppelingen