< Vietnam Mail 20 | Begin | Opmerkingen >


03-03-2005 Donderdag.

Vanochtend achter op een brommer (zijn eigenlijk lichte motoren) naar het MAUSOLEUM van OME HO (CHI MINH) HO CHI MINH, president van 1954 tot 1969. Hij ligt daar heel vredig en mooi opgebaard in zijn glazen tombe. Er staan altijd lange rijen Vietnamezen en buitenlandse toeristen. Maar het verloop gaat behoorlijk snel en zeer gediciplineerd.
 Mausoleum Ho Chi Minh

Daarnaast in een mooi park staat de presidentiële ambtswoning. Achterin het park aan een prachtige vijver staat de eenvoudig houten paalwoning van ome Ho. Hij wilde graag gewoon blijven, daarom is het wel sneu voor hem dat zijn laatste wens, gecremeerd worden, niet is ingewilligd. Volgens hem was crematie beter voor de hygiëne en het bespaard landbouwgrond.

Nog even langs de EENZUILIGE PAGODE om dan met de CYCLO weer terug naar het centrum te rijden.

Eénzuilige Pagode

's Middags nog wat door de straatjes geslenterd en bij het meer en op het dakterras gezeten.

Meer foto's Hanoi

's Avonds met zijn allen gegeten en met weemoed afscheid genomen van onze reisleider René. Wij zijn zeer tevreden over zijn inzet. Hij heeft hart voor zijn vak en brede kennis van het land.Ieder echtpaar had een klein tasje gekocht met daarin een persoonlijk bedankje en natuurlijk het welverdiende tipgeld.
Afscheid van René de Ruig

04-03-2005 Vrijdag.

Koffers geordend en 11.00 vertrokken naar de luchthaven. Na een prima vlucht (overstap in Singapore)zijn we op mijn verjaardag zaterdagochtend 05-03-2005 geland op Schiphol.

Frans en Marina.


< Vietnam Mail 20 | Begin | Opmerkingen >

Gesponsorde koppelingen