< Vietnam Mail 19 | Begin | Vietnam Mail 21 >

orcnadr


01-03-2005 Dinsdag.

Terug naar Hanoi.

Vandaag eigenlijk alleen maar gereisd. om 06.30 in de bus om van SAPA weer 380 km terug te rijden naar HANOI.

Op de pas was nog een dichte mist, maar wat lager zien we, een beetje weemoedig omdat het voorlopig wel de laatste keer zal zijn, het landschap aan ons voor bij trekken. Langs de bergen met rijst-terrassen. We zien nogmaals de mooie (en minder mooie) houten huizen aan ons voorbij trekken. Verderop wordt het uitzicht afgewisseld met prachtig mooie waaierpalmen en theeplantages, waar altijd wel wat pluksters tussen door lopen met hun grote rugmanden.

Nog 3 maal stoppen we voor de koffie en eten in de lokale tentjes en komen om 20.00 uur aan in het SUNNY HOTEL in HANOI. Woensdag en donderdag kunnen we zelf bepalen wat we gaan doen.

02-03-2005 Woensdag.

Heel de dag door de stad HANOI gesjouwd (20 graden en droog). We 'wonen' in de oude ambachten wijk. Allemaal smalle straatjes met hun eigen specialiteiten, b.v. levensmiddelen, lakwerk, fournituren, schoenen, koper, zijde, goud, truien, gereedschap, electronica enz.enz. Een gemoedelijke chaos.

Straatbeelden Hanoi

Door de straatjes lopen overal de vrouwtjes met hun typische bamboe schouderstokken met aan beide zijden een mand met groenten en fruit. Ze hebben een speciale draf, net zoiets als de kaasdragers in Alkmaar. En overal tussen de winkeltjes staan de lage tafeltjes met piepkleine krukjes waarop met de hele familie gegeten wordt. (wel veel tjes maar het is echt niet anders).

De wijk grenst aan het mooie HOAN KIEM meer waar omheen je gezellig kunt wandelen. Een oase van rust met bankjes en verliefde stelletjes en natuurlijk ook de kaartverkopers en schoenpoetsers.

Via een karakteristiek rood bamboe bruggetje kom je bij de NGOC SON PAGODE op een klein eilandje. Hierin is een grote opgezette, 500 jaar oude schildpad te zien waar de legende van het zwaard aan verbonden is.

Ten zuiden van het HOAN KIEM meer ligt de FRANSE wijk met zijn koloniale gebouwen en een tamelijk luxe warenhuis. In de wijk staat ook het OPERAGEBOUW dat een copie is van de Opera in Parijs.
Bamboebrug in Hoan Kiem Meer Copie van Opera Parijs

Ten zuiden van het HOAN KIEM meer ligt de FRANSE wijk met zijn koloniale gebouwen en een tamelijk luxe warenhuis. In de wijk staat ook het OPERAGEBOUW dat een copie is van de Opera in Parijs.

Op een terras, 6e etage met mooi uitzicht op het meer, hebben we wat gedronken. Frans bestelde 2 koffie Americano (zwarte koffie), komt de ober met 2 Cocktails Americano aanzetten, met veel Bacardi. Hij had nl. koffie niet verstaan. Was wel lekker, maar ook 4x zo duur.
Uitzicht op Hoan Kiem Meer 

Op de terugweg kaartjes gekocht voor het WATERPOPPENTHEATER waar we om 21.15 uur terecht konden. Deze voorstelling van een uur is een poppenspel dat alleen nog in Hanoi gespeeld wordt. Het toneel is een grote waterbak van ong. 1 meter diep. De poppen worden vanachter een gordijn bespeeld met een lange stok onder water. Zo weten ze er een kleurrijk schouwspel van te maken. Maar door de vermoeidheid van de afgelopen dag en de eentonige muziek heb ik er niet veel van gezien, te slaapverwekkend.

Waterpoppen


< Vietnam Mail 19 | Begin | Vietnam Mail 21 >

Gesponsorde koppelingen