< Vietnam Mail 14 | Begin | Vietnam Mail 16 >


22-02-2005 Dinsdag.

Vliegen naar Hanoi.

Vanochtend om 08.30 uur opgestegen voor de vlucht naar Hanoi (5 kwartier). Na een zeer rustige vlucht geland. Nu stappen we in een iets kleinere 35-persoons bus om rechtsstreeks naar HALONG BAY te rijden. Het is droog, maar zwaar bewolkt en nog maar 18 graden.

We rijden door het vlakke land waar kilometers lang boerenbedrijvigheid heerst. Mannen en vrouwen werken in grote getale op de kleine stukjes grond die we vanuit het vliegtuig als een lappendeken uitgespreid zagen liggen. Er wordt geploegd en geplant, veel rijst en groenten, met primitieve hulpmiddelen en met veel ossen en karbouwen.

Jongen op waterbuffel // Uitzetten rijstplantjes

De lunch gebruikt in een soort sociale werkplaats waar souvenirs worden vervaardigd en verkocht. Mooie en goede spullen, maar er viel bijna niet te onderhandelen, dus eigenlijk te duur.

Na incheck in hotel in HALONG aan de GOLF VAN TONKIN, naar de boulevard gewandeld. De prachtige baai lag in nevelen gehuld. we zagen vaag de contouren van de loodrecht uit het water stijgende rotsen van het Karstgebergte. We zijn maar gaan internetten een keer 3 uur en na het eten nog 2 uur , het gaat hier niet zo snel als thuis. Met zijn allen gegeten in het open restaurant van het hotel. Zal zo'n 16 graden zijn, dus met truien of jassen aan en sterkere drank als het bier werd het nog erg gezellig. Vooral de wodka is hier goed te drinken (1/2 liter 1,50).

Vissersboten in de Golf van Tonkin


< Vietnam Mail 14 | Begin | Vietnam Mail 16 >

Gesponsorde koppelingen