< Vietnam Mail 10 | Begin | Vietnam Mail 12 >

18-02-2005 Vrijdag.

Gezellig Hoi An.

We hebben nu echt 2 vrije dagen om in HOI AN door te brengen. Eerst op ons gemak ontbeten en daarna in de pedalen om op onderzoek te gaan. Bij een van de vele zijden-winkels waren al een paar van onze vrouwen aan het onderhandelen om blouses e.d. aan te laten meten. Wat een gedoe, iedereen kakelt door elkaar en staan links en rechts aan de stofjes te trekken. Van de prijs komt helemaal niets terecht, ze zijn veel te gretig. Dat heeft de verkoopster ook snel in de gaten, de dollars en dongs rollen over elkaar. Voor Nederlandse begrippen is het goedkoop, maar hier betaal je 5x teveel voor dingen die thuis nauwelijks gedragen worden. Zelf maar niets gekocht, te rommelig allemaal.

Voor de verandering maar weer eens over de markt gewandeld. Vooral de VISMARKT was hier een heerlijk georganiseerde chaos,

waar zoveel visverkopende vrouwtjes, met hun conische Viëtnamese hoeden, zo dicht op elkaar hun vis probeerden te verkopen. Daar tussendoor natuurlijk de klanten en zoals wij, een paar toeristen met veel te grote voeten en een fototoestel. Maar alles kwettert en tatert gewoon door en niemand stoort zich aan ons.
Vismarkt in Hoi An 

Ook nog even een kijkje genomen bij de JAPANSE BRUG, een overdekte brug zoiets als de Rialto in Venetië maar dan heel sober, met een gebedsruimte erin i.p.v. winkeltjes.

Japanse Brug

Verder is HOI AN gewoon een toeristenstadje met heel veel winkeltjes. We worden wel veel aangesproken, men wil natuurlijk aan je verkopen, maar niet te opdringerig. Behalve de gewone souveniers wordt hier ook veel kunst aangeboden.

De opvallend kleurijke lampions die hier worden verkocht en vervaardigd geven het straatbeeld een feestelijke aanblik.
Lampionnenverkoop en fabricage 

Het is warm en we zijn eigenlijk wel moe van de afgelopen drukke dagen dus maar lekker terug naar de koele hotelkamer en even een tukkie gedaan. We hebben voor het eerst een mooi zwembad, daar ook maar even ingedoken.

Daarna geïnternet om de achterstand wat bij te werken. 's Avonds met een paar stellen op de fiets om aan de haven te eten. Die fiets van mij is een echte barrel, hij rammelt en kraakt en het zadel staat zo laag dat ik met mijn kuiten mijn bovenbenen raak. Er is niet 1 fiets waar licht op zit.

Meer foto's Hoi An


< Vietnam Mail 10 | Begin | Vietnam Mail 12 >

Gesponsorde koppelingen