< Vietnam Mail 08 | Begin | Vietnam Mail 10 >


16-02-2005 Woensdag.

Einde van de laatste mail lijkt wel een cliff-hanger maar het is met het slachtoffer goed afgelopen, hij kan nog gewoon lopen.

Kratermeer in ochtendzond

07.30 uur. Het hotel weer na 1 nacht verlaten om nog 50 km naar het noorden te rijden, naar KONTUM. Bij een kratermeer even wat foto's gemaakt, zou nog een mooiere foto zijn als het minder nevelig was vanwege de vroegte.

Ook in K0NTUM hebben we een flinke wandeling gemaakt door 2 BAHNAR DORPEN. Hier zien we nog de traditionele paalwoningen. Omdat men wat dichter bij de stad woont zie je dat er meer stenen huizen komen. De Bahnar hebben hun traditionele kleding al langer geleden uitgedaan en vervangen door gewone kleding. Maar in het noorden zullen we de klederdrachten nog wel ruimschoots aantreffen.
                    
Rijstvelden

Indrukwekkend bezoek aan Weeshuis Kontum

Via onfotografeerbare groene rijstvelden nog een prachtig houten katholieke kerk bezocht, Achter de kerk bevind zich het WEESHUIS dat door Arcadia gesponsord wordt. We werden hartelijk ontvangen en rondgeleid door René, die er bijna kind aan huis is.

Nou Marjon we waren blij dat we 2 weken met de extra koffer hebben rondgesjouwd. Want zo goed als hier hadden je babykleertjes niet terecht kunnen komen. Vooral de baby's en kleuters braken je hart met hun grote bruine ogen. Je zag wel dat ze het goed hadden en geen honger leden en door de nonnen lief verzorgd werden. Ik denk dat er zo'n 15 kleine pukkie's waren. 1 Ervan, een meisje van een jaar of 2 -3 bekeek ons eens en stapte toen resoluut naar Marjo om haar bovenbeen te pakken en deze voorlopig niet meer los te laten en haar maar steeds aanbiddend aan te kijken. Ze wist er niet zo goed raad mee en huilde zelf dikke tranen.

Het weeshuis van Kontum

Ondanks dat de kinderen voor de begrippen hier een goede verzorging krijgen hebben ze wel extra aandacht en liefde tekort.. Bij elkaar worden hier zo'n 120 kinderen opgevangen. Het oudste meisje van 19 is nu in opleiding om het huis voort te zetten.

Daarna nog wat gedronken en even met de pet rond voor wat extra sponsering. Het was weer een herinnering om niet snel te vergeten.

In het hotel wat gegeten en dan nog even de markt over, maar het was wel erg warm, zal zo'n 35 graden zijn geweest. Naar koele hotelkamer om eindelijk eens een poosje niets te doen.

Meer foto's omgeving Kontum

Om 18.00 uur naar de brug naast het hotel. Er kwam van alles voorbij, natuurlijk de brommers maar ook 2 ossenwagens, een klein bestelauto'tje met wel 3 koeien en 1 poot buitenboord en 2 brommers met een ronde metalen korf met wel 6 varkentjes erin, en maar schreeuwen. Als hoogte punt een prachtige zonsondergang over de rivier.
Varkenstransport 


< Vietnam Mail 08 | Begin | Vietnam Mail 10 >

Gesponsorde koppelingen