< Vietnam Mail 06 | Begin | Vietnam Mail 08 >

13-2-2005 Zondag.

Fietsen in omgeving Hoi An

Weer een "Vrije dag" , deze hebben we benut om kilometers te fietsen (hier komt onze spinning training goed van pas). Het is hier gewoon 30 graden met een lekker zeebriesje.

Een klein stukje van ons hotel ligt de LONG-SON PAGODE. Achter deze tempel op een heuveltje, 150 treden, staat een bijzonder grote spierwitte Boeddha. Vanaf de heuvel ook mooi uitzicht over de stad en de rijstvelden. Doorfietsend naar het noorden passeerden we 2 bruggen met een mooi uitzicht over de zee, haven en vissersboten en de vissershuisjes op palen.
Enorme Boeddha bij Long Son Pagode 
Vissershaven van Nha Trang
Je ziet hier ook af en toe de ronde, dichtgepekte manden die als roeibootje gebruikt worden. Eigenlijk horen ze bij 1 van de eilandjes thuis. Leuk om te zien, ze lijken op grote halve cocosnoten.
 Mandbootjes

Vlak naast de brug op een heuveltje liggen de CHAM torens van PHO NAGAR. Zij is de MOEDERGODIN van de CHAM. In de hoofdtempel staat een zwart beeld van de godin UMA met haar 10 armen op het altaar. Dit is helaas een replica, het origineel staat in Parijs. Hier was het heerlijk pauseren in de schaduw met een lekker windje, uitzicht over de haven en maar weer een lekker koud Saigonbiertje van 50 cent (halve liter).

's middags nog over de mooie boulevard gefietst.

Was wel even spannend om je in dat drukke verkeer op de fiets te wagen, maar het went enorm snel als je maar niet aarzeld en gewoon met de stroom meerijd.
Strand Nha Trang Boulevard Nha Trang

Ratten zijn schone dieren!

We hebben hier echt een goed hotel, maar ik had de vorige avond wel die grote rat door de "eetzaal" zien lopen, een groot overdekt terras aan de straat, en ik was niet de enige.

Vanavond waren we met 8 personen om te eten. Geen zin om verder te zoeken en het hotel had een goede menukaart. Langs de wand stond een lange buffettafel met hierover een tafelkleed tot op de grond. Tot onze verbazing zagen we een rat nieuwsgierig onder het tafelkleed uitkijken of de kust veilig was, blijkbaar wel, want ze liep af en toe op en neer, gevolgd door een aantal familieleden. Gelukkig was er onder onze tafel een rand waar je je voeten op kon zetten om eventueel geknabbel aan je tenen te voorkomen. Maar ze waren voorzichtig en kwamen niet te dicht bij.

Gelachen om 2 stel Duitsers die later aanschoven. Jo vond het nodig, niet zo tactisch, die 2 Duitse vrouwen op de ongenode gasten te wijzen. Dat was gelijk grote paniek en de benen gingen direct hoog van de vloer. We hebben het nog wel aan het personeel gezegd, maar hier wordt er hartelijk om gelachen, ze blijven vriendelijk die Vietnamezen! René zegt ook dat het schone dieren zijn!

Meer foto's van Nha Trang


< Vietnam Mail 06 | Begin | Vietnam Mail 08 >

Gesponsorde koppelingen