< Vietnam Mail 05 | Begin | Vietnam Mail 07 >


11-02-2005 Vrijdag.

Oude bromfiets

Derde nieuwjaarsdag is nog steeds een vrije dag voor de Viëtnamezen en nu ook voor ons. Dalat is een toeristenplaats voor de inlandse bevolking. Het ligt aan een stuwmeer. Het is er nu erg druk omdat er veel mensen vrij zijn, daarom zijn helaas de meeste winkels en de Markthal gesloten.

Omdat we hier op 1500 m zitten is de temperatuur ook een stuk lager. Het is komisch om te zien hoe de bevolking zich kleed in jassen, vaak met muts en handschoenen en wij gewoon in t-shirt, want 21 graden vinden wij ook al lekker, later op de dag werd het weer een stuk warmer.
Xuan Huong Meer in Centrum van Dalat 

We wilden vandaag onze conditie testen en hebben dus flink gewandeld. Allereerst 5 km rond het meer. 's Middags gezocht naar een Pagode, maar niet gevonden. Wel stonden we opeens voor het GRAZY-HOUSE. Een goed gekozen naam voor 2 rare bouwsels. Eén rotsachtig ding, van binnen met gangen en trapjes en kleine kamers met opgemaakte bedden en vreemde open haarden, b.v. een bruine beer, een grote adelaar, een grote bamboestengel. Hoe verzin je zoiets! Dan ging je via het lijf van een grote giraffe naar het andere bouwsel waar nog meer kamertjes waren. Achteraf is het bedoeld als guesthouse en wordt het ook als zodanig gebruikt.

Guesthouse Grazy House

Doorgelopen naar het ZOMERPALEIS van de laatste keizer BAO DAI. Helemaal ingericht in ART DECO STIJL, heel strak en sober van vorm. Niet zo bijzonder maar wel in originele staat. We waren samen de enige Europeanen, soms vroegen de toeristen of ze ons mochten fotograferen, vooral Frans is een geliefd fotomodel! Bij elkaar hebben we wel zo'n 20 km gelopen.

Keizerlijk Zomerpaleis

Meer foto's omgeving Dalat

12-02-2005 Zaterdag.

07.30 uur. We gaan weer rijden, 215 km westelijk naar NHA TRANG. De bus is comfortabel, bijna voor iedereen een 2-persoons plek en natuurlijk met airco. We hebben ook een heel kundige chauffeur die ons bijna moeiteloos door het hectische verkeer leid. We dalen langs twee andere passen af naar zee-niveau. Om de benen te strekken liepen we een half uurtje langs de pas naar beneden en genoten van de mooie vergezichten. Verderop werden we door de bus weer opgepikt.

We passeren een waterkracht centrale die een groot deel van het zuiden van stroom voorziet. Deze centrale is aangeboden door JAPAN als een soort compensatie voor het oorlogsgeweld in het verleden ('40-'45). Langs de weg afwisselend heel veel groenten, thee en koffieplantages en tabak, maar ook suikerriet en suikerwerkfabriekjes. Verrassend zijn ook de wijnranken, er wordt hier lekkere wijn gemaakt.

We gaan richting kust (Zuid-Chinesezee) naar PHAN RANG. Hier staan 4 CHAMTORENS (oude Hindoetempels). De CHAM bevolking heeft een roemrucht verleden. Je vindt vertakkingen door heel Azië, zoals de Ankor What tempel in Cambodja en de grote Prambanan op Java. Hier hebben ze wat bescheidener tempels achter gelaten, maar wel mooi.
Chamtorens bij Phan Rang 

We hebben bij de tempels ook een zelf meegebrachte lunch gebruikt, weer eens lekker, i.p.v. rijst nu baguette met worstjes en smeerkaas.

Nog een klein stukje via de kust naar het noorden langs garnalen kwekerijen en veel zoutpannen om via de boulevard van NHA TRANG bij het hotel aan te komen. Overigens een prachtige boulevard met mooi strand, eethuizen en luxe hotels over zo'n 10 km. Ze willen hier de concurrentie aangaan met Kuta op Bali voor de Australiërs en de Japanners. Als hier een luchthaven komt zou dat best eens kunnen lukken!

Strand van Nha Trang

Met z'n allen een borreltje gedronken op het nieuwe jaar, lekker gegeten en daarna 2 uur geïnternet.


< Vietnam Mail 05 | Begin | Vietnam Mail 07 >

Gesponsorde koppelingen