< Vietnam Mail 04 | Begin | Vietnam Mail 06 >

10-02-2005 Donderdag.

300 km naar Dalat

7.00 uur. Een beetje weemoedig gaan we het dynamische SAIGON verlaten. We hadden best wat langer willen blijven, een aantal bezienswaardigheden zijn we niet aan toegekomen. Vergeleken met Bangkok is Saigon, ondanks de brommers vrij van smog.

Nog meer brommers

We rijden naar het noorden, bestemming DALAT, 310 km waar we de hele dag over gaan doen. We maken diverse koffie-stops.

We maken diverse koffie-stops. De kuipstoeltjes zijn soms zo klein en krap dat sommigen van ons de koffie-pauze staande mogen beleven. 't Was trouwens toch een komisch gezicht, al die grote Hollanders in die kinderlijk kleine stoeltjes.
Kleuterstoeltjes 

We rijden langs rubberplantages. We zien regelmatig katholieke kerken en houden halt bij een brug over een stuwmeer.

Onder ons ligt een drijvend dorp waar de vis gekweekt word in grote bamboekooien die onder en tussen de drijvende houten huizen liggen. Na allemaal laagland komen we nu in een heuvelachtig gebied en passeren twee passen van 1500 m hoog. Nu weer langs grote theeplantages.
 Drijvende visserswoningen

Bijna overal langs de weg is bedrijvigheid, niet saai dus, maar de vermoeidheid van de afgelopen dagen slaat toch toe en er wordt menig uiltje geknapt in de bus. Bij een paar prachtig wit bloeiende koffiestruiken met jasmijn-achtige geur wat foto's gemaakt. Verderop houden we halt bij KIPDORP (Nederl.vertaling). De inwoners zijn MONTAGNARDS (verzamelnaam voor bergvolkeren). Ze weven prachtige kleurrijke doeken, felle kleuren met gouddraad. Je wordt er weer hebberig van, maar waar laat je het en wat doe je er thuis mee!?

Lappenwinkel // weefster

Het dorp dankt zijn naam aan het grote stenen beeld van een KIP, het symbool van het beginnende leven. Hier hoort natuurlijk een legende bij. Vietnam staat bol van sagen en legenden, de mensen zijn ook heel bijgelovig. Rene en ook Kung (naast Rene onze meereizende Vietnamese gids) weten ons veel van deze verhalen te vertellen.

Kipdorp

Om 18.00 uur in het hotel, we hebben een grote 4-persoons kamer. We blijven hier 2 nachten. Kung heeft ons naar een restaurant gebracht dat nog open was (Nieuwjaar). Hier werd ons een vorstelijk diner geserveerd, div. gangen en incl. bier 220.000 dongs (11 euro, 2 pers.).


< Vietnam Mail 04 | Begin | Vietnam Mail 06 >

Gesponsorde koppelingen