< HomePage | Begin | Vietnam Mail 02 >


04-02-2005 vrijdag

Eindelijk is het dan zo ver en mochten we na 2 dagen ploeteren (koffers, boodschapjes, schoonmaken en andere zaken regelen) om 06.15 uur in de auto stappen om met de trein naar Schiphol te gaan en om 11.30 uur op te stijgen met SINGAPORE AIRLINES naar VIETNAM.

    


                    

Na een rustige en voorspoedige vlucht nog even overstappen in Singapore om weer snel te vertrekken naar HO CH MIN CITY (SAIGON) in VIETNAM waar we de andere dag

05-02-06 zaterdag om 10.30 uur in het hotel arriveerden (In Nederland is het 6 uur vroeger).

Op weg naar het hotel reden we een half uurtje dwars door de stad. Wat een hectiek! Toch weer anders als de andere grote steden die we al gezien hebben. Heel veel brommers en scooters en naar verhouding weinig auto's.

Je kon al zien dat de handel zich voor een groot deel op en langs de straat afspeeld. Verkoop en reparatie van van alles en nog wat, maar b.v. ook een pedicure, zo langs de stoep, dat zag er ook niet zo fris uit.

               
Knippen en scheren op straat

De groep bestaat uit 20 mensen tussen de 50 en 70 jaar. Moeten natuurlijk nog even afwachten of dat gaat klikken, maar aan ons zal het niet liggen, we hebben er echt zin in.

Onze reisleider, René de Ruit, lijkt me een heel goede gozer. Hij voelt zich zeer met Viëtnam verbonden, hij is ook getrouwd met een Viëtnamese , heeft een dochter en woont hier al zo'n 10 jaar. Het geld is een rommeltje voor 1 euro krijg je ongeveer 20.000 dong.

We zijn om 15.00 uur nog samen de stad in gelopen, vooral het oversteken is al een avontuur op zich, de brommers blijven je links en rechts gewoon voorbij scheuren. Maar als je consequent, vooral niet te aarzelend, langzaam oversteekt lukt het ook nog aan de andere kant te komen. Men houdt rekening met je.

                       
Oneindig veel brommers en motoren

's Avonds heerlijk gegeten voor de onbegrijpelijk lage prijs van 5 euro voor een volledige maaltijd incl. bier voor 2 personen. Een eenvoudige nasi met bier kost 2,50 (2 pers.). Nog even nagezeten op een knetterend terras vanwege de vele knipperlichtjes en de onbedaarlijke hoeveelheid claxonerende brommers. Ze flaneren echt, met de hele familie erop. Zichzelf en de brommers extra gepoetst. Er wordt niet echt hard gereden, daarom gebeurd er ook niets. Maar het zijn er gewoon HEEL veel en ze rijden het liefst dwars door elkaar heen.

 
Met de hele familie op de brommer

Meer foto's Saigon


< HomePage | Begin | Vietnam Mail 02 >

Gesponsorde koppelingen