< Mail17 | Begin | Mail19 >


14-04-2002, zondag.

We waren vanochtend al heel vroeg, bij zonsopkomst, op het strand. Grote groepen mensen gingen de branding in ivm met het nieuwe Hindoejaar. Er waren allerlei stalletjes, uiteraard met etenswaar maar ook met kleine kinderdingetjes. Het was een gezellige boel met hele families.

'sOchtends vroeg na Hari Nyepi

Vandaag stond er een excursiedag op het programma, maar omdat het allemaal dingen zijn die wij al gezien hebben, besluiten we om lekker onze eigen weg te gaan.

We zijn om 09.00 uur met de shuttle-bus van het hotel naar het centrum gereden en hebben heerlijk in een vertrouwd strandtentje naar de voorbijtrekkende toeristen zitten kijken. Nog steeds wat oude overwinteraars en ook die vreemde Australirs of Engelsen (heel bleek en soms raar uitgedost). Ook een aantal surfers waren weer present, altijd leuk om naar hun capriolen te kijken.

Surfers op Kuta Beach

Op het strand was nog een gezellige toeristenmarkt aan de gang, maar in het centrum zijn de winkels nog de hele dag gesloten. Dit is ook weer te danken aan Nyepi. Dat is tevens het Hindoe-nieuwjaar. Dus een echte nieuwjaarsdag net als bij ons. Met veel familiebezoek of met de hele familie naar het strand, nl. om 06.00 uur 's-morgens liep het hele strand vol en veel mensen de zee in.

Bali-offers

De vrouwen zijn nog steeds druk met hun dagelijkse offerbakjes die dezelfde dag alweer op de afvalhoop belanden. Maar de zorg en toewijding is er niet minder om. Frans heeft ook eindelijk zijn sigaren kunnen bemachtigen, die zijn nl op Sumatra en Sulawesi nergens te koop. En met een fles Arak (voor de Arak-Atack) is hij ook weer helemaal happy.

De rest van de middag in het Internetcaf doorgebracht waarvan jullie inmiddels het resultaat ontvangen hebben. Tussendoor ook nog 2x gezwommen , toen was die dag helaas ook weer om.

Balistrand15-04-2002, maandag.

Vanochtend om 10.00 uur reden we met een flinke kater (vooral de vrouwen) door de gezellige winkelstraten van Kuta waar de winkels nu wel allemaal open zijn, naar het vliegveld DENPASSAR om naar LOMBOK te vertrekken voor de laatste 5 dagen. Het is maar een half uurtje vliegen en het uitzicht over de azuurblauwe zee en de eilanden Bali en Lombok is adembenemend mooi.

Lombok vanuit de lucht

Om 12.30 uur op LOMBOK aangekomen werden we opgewacht door een mannetje van ondefinieerbare leeftijd, zou tegen de 30 kunnen zijn, die de komende dagen onze gids zal zijn. Hij heeft een moeilijke naam, maar we mogen Harry zeggen. Hij spreekt tamelijk goed Nederlands en barst bijna van het enthousiasme om ons zoveel mogelijk van zijn eiland te laten zien.

 

Ook in dit (normaal toeristische) hoekje van Lombok is nauwelijks een vakantieganger te ontdekken. We logeren aan het strand in Hotel Puri Saron (We zijn hier samen al in 1997 geweest) en als je richting strand loopt komen de verkopers je al tegemoet. Horloges, houtsnijwerk, sarongs e.d. Je snapt werkelijk niet dat ze geen ander baantje zoeken, (op het land is werk genoeg, maar ze verdienen blijkbaar toch meer aan dat handjevol toeristen). Ze hangen de hele dag rond die paar toeristen en ze verkopen weinig tot niets. Wat een nutteloos bestaan!

We kijken overzee tegen de GUNUNG AGUNG (vulkaan) op Bali aan. Is echt een prachtig gezicht als daarachter de zon ondergaat.
< Mail17 | Begin | Mail19 >

Gesponsorde koppelingen