< Mail11 | Begin | Mail13 >


05-04-2002, vrijdag.

Vanochtend was het nog donker toen we om 05.30 uur naar het vliegveld vertrokken in PADANG, dat nog zo'n 100 km naar het zuidwesten ligt. In totaal hebben we dan 1200 km op Sumatra rondgereden.

Het werd al snel licht en het is een mooi gezicht om te zien hoe het dagelijkse leven zich hier weer herneemt. De moslims waren al weer op weg naar huis na een bezoek aan de moskee (04.30 uur aanvang). De winkeltjes gingen open en de kinderen weer naar school. Op Sumatra en Java zijn de wegen vaak erg slecht, daarom doen o.a. uitlaat-reparatie bedrijfjes het erg goed. Je ziet ze overal langs de weg en heten gewoon KNALPOT.

We reden door de prachtige ANAY VALLEI, dit is een soort kloof zoals je die ook in Frankrijk en Oostenrijk ziet. Met een spoorlijntje langs een snelstromende rivier en waterval natuurlijk, het verschil is dat de hellingen nog weelderiger zijn begroeid en gevarieerder groen door de vele soorten voornl. loofbomen. Palmen zag je hier nauwelijks.

We namen afscheid van onze reisleider Naher. Dus nog n maal met z'n allen de Batakgroet: HORAS, HORAS, HORAS! Naher is een goede reisleider maar wel met een commercile inslag.

We vlogen in 1 1/2 uur naar JAKARTA (Java) waar we weer 2 uur moesten wachten op het vliegtuig naar MAKASSAR op het eiland SULAWESI (vroeger CELEBES). Daar kwamen we om 17.00 uur aan en moesten de horloges weer 1 uur vooruit zetten vanwege het tijdsverschil. Het hotel was maar een half uurtje rijden en is weer luxer als de vorige, dat betekend dat de drankjes daar ook weer raar geprijsd waren, namelijk fl. 9,= voor 2 cola of 1 pils (1/2 liter) dat vinden wij niet Indonesisch meer. Maar voor 2 nachten laten we die luxe maar gewoon gebeuren.

Na het eten maar en fles Cola in de supermarkt gekocht en met rum van Schiphol drinken we de Cuba libre gewoon op de kamer. Daar hebben we nu een koelkast die eens niet op slot zit.
< Mail11 | Begin | Mail13 >

Gesponsorde koppelingen