< Mail08 | Begin | Mail10 >


02-04-2002, dinsdag.

We zaten al om 06.30 in de bus voor een lange rit naar het zuiden. We blijven in het bergachtige gebied, er is op Sumatra ook veel vlak land, maar dat is voor toeristen niet aantrekkelijk, veel moerassen en bijbehorende muskieten. Het is nog tamelijk fris, zo'n 18 graden. Door de laaghangende bewolking hier een daar en ook al zon ziet het landschap er schilderachtig uit. Doordat het kleine bergjes zijn van verschillende hoogtes doet het een beetje aan Toscane denken, maar dan met heel veel kokospalmen en felgroen van de sawa's.

Er lopen al grote aantallen basisschoolkinderen langs de weg in dunne witte bloesjes met rode rok of rode broek. Zij moeten soms 45 min. heen en terug lopen om op school te zijn. Dat is nu best koud voor ze, maar de temperatuur loopt al snel op naar zo'n 30 graden. Ook passeren we busjes met wat oudere jeugd, meisjes binnen en jongens vaak erop en eraan hangend.

Er wordt door de kinderen regelmatig enthousiast naar de bus gezwaaid omdat er met grote letters PARAWISATA opstaat, wat TOERISTEN betekend. We passeren hellingen met wierookbomen. Van de hars van deze bomen wordt wierook gemaakt.

We brengen een bezoek aan het Sultanpaleis ISTANA MUARA TAIS, dat ook nu nog door een Sultan wordt bewoond. Een echtpaar uit de bus worden professorisch tot koning en koningin omgekleed en zij worden met alle egards rondgeleid, mochten op de troon zitten en ook werd er muziek voor hen (en ons) gemaakt.

Na weer een half uurtje rijden kwamen we bij een lange hangbrug, zo'n schommelding. Na een klein stukje lopen stonden we voor de AEK SYORNI WATERVAL, een schitterende plek voor wat foto's.

Ook nog gestopt bij een mini botanische tuin, waar we de grote vruchten van de cacaoboom, diverse kruiden, peper, kardemon, gemberwortel enz. van dichtbij hebben bekeken. Vervolgens werd er door een aap wat kokosnoten uit een palmboom geknikkerd. We hebben zo'n noot laten openhakken waarna we de kokosmelk met een rietje gedronken hebben. Wel wat flauw maar toch lekker fris en gezond.

Peper // Bananenbloem // Aap in Cocospalm

Na de lunch nog even flink doorgereden en om 16.00 uur de EVENAAR gepasseerd bij het plaatsje BONJOL. Natuurlijk een foto gemaakt van het monument(je). We kregen ook nog een officieel uitziend certificaat en daarna snel inpakken en wegwezen want we werden belaagd door een flinke groep T-shirt verkopers.

 
Evenaar Monument Evenaarlijn
'Certificaat van Goed Gedrag'

Pas in het donker om 19.00 uur kwamen we aan in ons hotel in BUKETTINGGI, het heet Denai Hotel en ligt in het centrum van deze vrij moderne stad. Bukettinggi betekent letterlijk 'Hoge Berg', in dit geval is het 930 meter. Het is hier meestal wat koeler, een vakantieplaatsje voor de Indonesirs. We blijven hier 3 nachten.

Na het diner nog even het dichtstbijzijnde Internetcaf in om onze mail te checken. Toen maar bijtijds naar bed, we hebben nu gelukkig een mooie en schone kamer.


< Mail08 | Begin | Mail10 >

Gesponsorde koppelingen