< Mail07 | Begin | Mail09 >


01-04-2002, maandag

Vanochtend belooft het weer een stalend mooie dag te worden. Ik heb me over laten halen om met een gids een jungletocht te maken. Frans wilde het wat rustig aan doen en ging op het balkon zitten lezen en van het uitzicht genieten.

De 'jungletocht' werd aardig aan ons tempo aangepast. We hebben zo'n 2 uur naar boven gewandeld en 1 uur weer naar beneden. Het was best glibberig, 2 mannen zijn nog flink onderuit gegaan. We liepen eerst door de sawas en dan door een alang-alang veld (olifantengras) het oerwoud in. We passeerden een gezinnetje dat de hele ochtend op het land gewerkt had en terugkeerde naar het dorp. De apen hebben we wel gehoord maar niet gezien, ze zijn erg schuw en we kwekten natuurlijk te veel. Boven aangekomen nog even gerust bij de heetwaterbronnen om dan weer rustig naar beneden te lopen, door een beekje en over boomstammen. Alleen voor de geluiden die je hoort is zo'n wandeling al de moeite waard. Het is een kakofonie van vogels, grote krekels en de apen maken geluid of er ergens een oeloe-boeloe feest aan de gang is.

's Middags wat zitten puzzelen op het terras. 2 Huisjes verderop zaten 2 weduwen uit onze groep en die hadden toch een last van ongewenst torrenbezoek. Gelukkig niet in huis maar wel op het terras. Je moest echt goed kijken waar je je voeten neerzette. Op zo'n 2 m2 zaten zwarte, een bruine en roodachtige torren en ook zeer grote beige springdingen met lange vleugels, wel meer dan 10 cm lang. Dit zijn ook de beesten die zo'n lawaai maken in het bos. Frans heeft er een close-up foto van gemaakt en ik moest mijn voet erbij zetten voor de verhoudingen, gedver, alleen daarvan kreeg ik al de rilkikkers. Gelukkig morgen weer verhuizen naar een ander hotel.
< Mail07 | Begin | Mail09 >

Gesponsorde koppelingen