< Mail06 | Begin | Mail08 >


31-03-2002, zondag.

We moesten vanochtend om 06.30 al weer het prachtige TOBAMEER verlaten om door te reizen naar de volgende bestemming SIPIROK. We zijn een aantal keren gestopt, eerst zijn we het dorpje JANGGA ingelopen om daar weer wat originele Batakhuizen te bekijken, ze waren toch weer wat anders als de vorigen.

 

Daarna in PORSEA over de markt gelopen, echt zo'n Aziatische markt waar van alles te koop is, altijd weer een kleurrijk en geurrijk ( van kruiden tot slachtafval) gebeuren.

Na een volgende stop bij een heetwaterbron doorgereden naar een eenvoudig Chinees restaurant voor de lunch. Sumatra heeft een prachtig groen landschap en is zeer afwisselend door zijn heuvels. Na in het begin nog wat adembenemende uitzichten over het Tobameer reden we langs voornamelijk rijstvelden, veel op terrassen. Het groen daarvan is zo fris en helder, zo heb ik het nog niet op een foto vast kunnen leggen. De kleuren zijn echt als op die Indonesische schilderijen, die bij ons wat kitscherig overkomen maar hier werkelijkheid blijken te zijn.

Dan weer reden we door oerwoudachtige bossen, maar bijna altijd met huisjes langs de weg, waar zich het leven veelal buiten afspeelt. Vandaag vooral veel kinderen omdat het zondag is en ook 1e paasdag, de voornl. katholieke bevolking in dit gebied loopt er echt op zijn paasbest bij. We hebben best veel R.K.kerken gezien en daarnaast vaak een moskee. Van spanningen op dat gebied is totaal niets te merken.

Om 16.00 uur in ons hotel Tor Sibohi Nauli in SIPIROK aangekomen. De kamer ondergebracht in 2-onder-1-kap houten huizen is wat armetieriger als de vorige. Ook is het hier tamelijk fris, 22 graden (heb maar eens een truitje opgezocht). Sipirok ligt nl. op 1400 m hoogte boven de zeespiegel en het is ook nog wat regenachtig ( einde natte moesson).< Mail06 | Begin | Mail08 >

Gesponsorde koppelingen