< Mail05 | Begin | Mail07 >


30-03-2002, zaterdag.

Vandaag een dag die we zelf in konden vullen en daar hebben we ook gebruik van gemaakt. Na het ontbijt eerst 2 uur doorgebracht in het Internetcaf en daarna tot de lunch op een lekkere stoel/bed bij het meer gelegen en wat gezwommen.

      


               

Vanuit Nederland had ik een exemplaar van het regionale Dagblad de Dordtenaar van eind februari meegenomen. Daarin stond een vrij groot artikel over een echtpaar uit Dordrecht dat op SAMOSIR ISLAND al zo'n 6 jaar woont. Leek me wel leuk om die eens de krant te gaan bezorgen. In het hotel navraag gedaan en ze bleken inderdaad bekend onder de naam Mojo, een fantasienaam. Hij noemde haar moppie en zij hem jochie, maar in het echt Verheul. Ze woonden maar 100 meter van het hotel. Wij ernaar toe en ze waren allebei nog thuis ook. We werden verrast en enthousiast begroet want ze hadden het artikel zelf nog niet gezien. We hebben er wel een paar uur gezeten want het was reuze gezellig. De zak met gebruikte kleding die ik vanuit Nederland had meegebracht heb ik ook bij Marijke (Moppie) achter kunnen laten om te verdelen. Daar was ik wel blij om want nu weet ik zeker dat het bij de juiste mensen terecht komt. De tuinman snijdt wat stukken suikerriet om ons te laten proeven.

Hij, Ad, is een hobbyist op het gebied van zendamateurs. Hij had een kamer vol met allerlei apparatuur, ook panelen om cassettebandjes ( ze hebben hier nog geen cd's) te monteren wat hij deed voor de Batakbandjes in de omgeving. De Batakkers zijn nl. zeer muzikaal en kunnen meestal ook goed zingen. Ze raadden ons aan 's avonds naar zo'n avond te gaan waar een muzikale familie zou zingen.

Wij 's avond, met 9 personen, om 21.00 uur in het pikkedonker en toevallig net weer regen daar naar toe. Moeder Elly stond ons al op te wachten en we werden bijzonder hartelijk begroet. Ze zijn nl. erg afhankelijk van de toeristenindustrie ( die hier behoorlijk op zijn kont ligt). Ze runt een soort cafeetje aan huis waar ze 's avonds met de familie (4 zoons en 1 dochter) muziek maken. We hebben een reuze gezellige avond gehad. Wat kunnen die mensen mooi en vol overgave zingen, je kreeg er kippenvel van. Er was genoeg bier, het werd een vrolijke boel, zelfs nog met pappa gedanst! Heb ook een bandje gekocht, kunnen we thuis nog eens horen of het echt zo goed is, want daar zijn de omstandigheden wel even anders.


< Mail05 | Begin | Mail07 >

Gesponsorde koppelingen