< Mail04 | Begin | Mail06 >


29-03-2002, vrijdag.

Vandaag weer een heerlijke dag gehad!

De rondvaartboot lag om 8.00 uur klaar voor een tocht over het meer. Heerlijk relaxed windje en zo'n 27 graden en prachtige kusten met heel veel groen en daartussen originele batakhuizen en kleine dorpjes. Het kleine kleurrijke huisje wat in het groen staat is een graftombe.

      


              

Na 2 uur varen even gestopt bij een waterval waar kano's met kleine jongetjes kwamen schooieren langs onze boot om pennen en snoepjes. Ik had gelukkig nog wat knotsen en pennen en gooide ze meestal net naast de kano's maar die werden behendig uit het water gevist. Mijn zonnebril gleed ook van mijn hoofd in het water maar werd gelukkig door zo'n snelle peddelaar onderschept. Ik pakte vlug wat klein geld om mijn bril terug te krijgen, maar hij was even niet van plan hem terug te geven, dacht zeker dat het een cadeautjes was. na wat Indonesische tussenkomst van de reisleider gaf hij hem met wat tegenzin toch terug.

We vervolgden onze tocht weer en stopten na een uurtje bij de kampong (dorp) SUNKEAN, waar we door zwermen kinderen ('t was nl. goede vrijdag en ook hier een vrije dag) werden gevolgd en bekeken. Maar ze deden dat heel bescheiden, niet zo opdringerig als dat op Java het geval was. We hebben een stuk door het dorp gelopen en ons verbaasd over de eenvoud van hun leven. Maar de mensen leken ons zeer tevreden, relaxed en worden hier ook ouder als in de grote steden, vrouwen gemiddeld 85 jaar en mannen 75 jaar. Ergens passeerden we ook deze 300 jaar oude Waringinboom.

  

Voor de lunch nog wat gezwommen in dit schone meer om lekker opgefrist aan boord vis te gaan eten. Op de terugweg naar het hotel nog een stop gemaakt in TOMOK om de koningssarcofagen van koning SIDABUTAR te bezichtigen. Deze vonden wij niet zo spectaculair, 't was waarschijnlijk meer bedoeld om ons langs een straat met toeristische winkeltjes te leiden. Je snapt er niets van, ze hangen de hele dag met hun familie in de propvolle winkeltjes en vragen als er eens een bootje met toeristen langskomt idiote prijzen. Men wil echt 1 grote slag slaan, dan kunnen ze weer 2 dagen luieren. Er werd wel wat fanatieker geprobeerd je wat aan te smeren maar daar lachen wij inmiddels om, omdat we de echte prijzen aardig kennen.

Tijdens het laatste stukje varen stak er een behoorlijke bries op en we zagen zo de regenbui aankomen, net toen we bij het hotel waren begon het te druppen en even later barstte er een heuse tropenregen los. Mooi gezicht vanaf je balkon die felle bliksemflitsen over het meer, echt koud is het natuurlijke niet. De regen siepelde nog de hele avond door, ben benieuwd hoe het morgen weer is.
< Mail04 | Begin | Mail06 >

Gesponsorde koppelingen