< Mail03 | Begin | Mail05 >


28-03-2002, donderdag.

Vandaag om 8 uur vertrokken van BRASTAGI naar het TOBA MEER. De bedrijvigheid langs de weg blijft ons boeien, de natuur is zo prachtig en afwisselend, van mooie bomen tot verschillende vormen van landbouw, vooral rijst natuurlijk maar ook veel verschillende groenten. De grond is namelijk zeer vruchtbaar.

De eerste stop was bij de SIPISO-PISO waterval, waar we ook een prachtig uitzicht over het TOBAMEER kregen. Dit meer is van oorsprong een met regenwater volgelopen vulkaankrater van enorme afmetingen (groter dan het Gardameer). In het meer ligt het eiland SAMOSIR, waarnaar we op weg zijn, 40 km lang en 20 km breed. Dit eiland is ontstaan omdat een deel van de krater is opgedrukt.

De 2e stop was bij een groot Batak Koningshuis met soortgelijke bijgebouwen, de naam is Batakhuis SIMALUNGUN in PEMATANG PURBA een klein dorpje dat eigenlijk een Openluchtmuseum is. Het is niet meer bewoond, maar voor het nageslacht mooi gerestaureerd. Vroeger woonden er een aantal koningen waarvan de laatste (met 23 vrouwen) in 1947 is vermoord door zijn eigen onderdanen.

Na weer een rit van 2 uur in PARAPAT aangekomen, dit was voorlopig de eindbestemming van de bus, want hier lag de boot al te wachten om ons voor 3 nachten over te zetten naar het eiland SAMOSIR. Maar eerste wachtte ons nog een voortreffelijke lunch, altijd met rijst en bami, 2 groentegerechten en een vlees- en visgerecht, soep vooraf en fruit als toetje, en dat 2x per dag.

Het hotel in Samosir ligt pal aan het meer op het kleine schiereilandje TUK-TUK en heet Toledo-Inn. Je waant je hier werkelijk in het paradijs. Onze kamer ligt 2-hoog en we kijken uit over het meer waarin je heerlijk kunt zwemmen en een prachtig uitzicht hebt.

We hoorden dat hier het eerste Internet-cafe was en zijn er direct naar toegelopen om jullie onze vorige e-mail te verzenden. Na het diner nog wat nagepraat en bijtijds naar bed, ongeveer 11.00 uur. We vinden het ook wel prima zo want de dagen zijn best vermoeiend en zo kun je ook weer makkelijk vroeg op staan.
< Mail03 | Begin | Mail05 >

Gesponsorde koppelingen