< HomePage | Begin | Mail02 >


24-03-2002, zondag

Vandaag, zondag, zijn we om 12.00 uur vertrokken en door Ivar naar Schiphol gebracht. Birgit kwam ook om ons uit te zwaaien en we hebben nog gezellig een kopje koffie gedronken, even bijkletsen en dan gaat de tijd toch erg snel.

We vliegen met GARUDA en het toestel is bijna op tijd vertrokken nl. 16.00 uur. Na een lange hang-zit-weinig-slaap-vlucht om 12.30 uur in Singapore aangekomen, waar we nog 5 uur op de aansluiting naar MEDAN op SUMATRA moesten wachten. Hier kunnen we lekker uitrusten op de gemakkelijke ligstoelen en de orchideen-show bekijken. Daarna waren we in 1 1/2 uur vliegen op de plaats van bestemming, waar we door het tijdsverschil van 6 uur op maandag 25-03 plaatselijke tijd 17.00 uur aangekomen zijn.

Ze, Naher onze Nederlands sprekende reisleider en de bijrijder van de bus, stonden ons namens HET SCHONE STREVEN keurig op te wachten en de koffers werden ook door hen geregeld. Hij begroette ons met een enthousiast HORAS. Dit is de typische Batakgroet die we nog veelvuldig zullen horen. We zaten dus al na een half uur in de klaarstaande bus en toen nog 3 uur rijden naar ons eerste hotel.

We hebben een gezelschap met maar 13 mensen, van onze leeftijd en wat ouder. De reisleider spreekt goed Nederlands en heeft in de bus al het een en ander uitgelegd, b.v. dat we morgen al om 05.30 uur worden gewekt voor de eerste excursie. De weg naar het hotel was maar 75 km en duurde toch 3 uur. De infrastructuur in Sumatra rammelt hier en daar letterlijk, oude en nieuwe auto's op heel smalle wegen, die vol gaten zitten en ook nog de halve rit in het pikkedonker.

De chauffeur doet het geweldig, je blijft je altijd weer verbazen hoe stocijns deze mannen achter het stuur zitten, regels zijn er voor onze begrippen nauwelijks, ze blijven tot het laatste toe doorrijden en nemen voorrang of halen in waar het eigenlijk onmogelijk is, maar hier doen ze dat gewoon, zonder een spier te verrekken en zeker nooit boos worden en zelfs geen gemopper. Ik heb me voorgenomen om het straks thuis ook zo te doen!
< HomePage | Begin | Mail02 >

Gesponsorde koppelingen