< MAIL07 | Begin | MAIL09 >

Zaterdag, 20-06-1998.

Nu ik dit schrijf op mijn balkon om 06.00 uur 's ochtends zie ik net tussen de parasols de zon opkomen, ik loop maar even naar het strand om wat foto's te maken. Weer klaar! Hoop maar dat ze gelukt zijn.

Om 09.30 uur naar de boot gelopen om eerst de snorkels en duikbrillen aan te laten passen. Door de straffe wind was de zee zeer woelig. De wind staat er tot nog toe altijd en maakt de temperatuur zeer aangenaam.

    

Na 1 uur varen over de azuurblauwe zee met hier en daar plekken fel turquois waar de zee wat ondieper is of waar zich koraal bevind zijn we aangekomen bij een net onder water liggend koraalplateau. De duikers gingen twee-aan-twee voor 20 min. onder water en waren bij terugkomst zeer onder de indruk van wat ze gezien hadden. Het is best spannend je over te geven aan zo'n Arabisch gasflesje.

         

Frans en ik zijn gaan snorkelen, volgens mij is wat je dan ziet niet eens zo veel verschil, alleen mis je de kick van het duiken zelf. Het koraal is overweldigend mooi en je hebt wel zicht tot 30 m. De vissen zijn ook groter dan die we in Indonesi hebben gezien. Het is zo mooi dat je vergeet op de boot te letten en je steeds wilt weten wat er achter elk koraal ligt. Als Frans niet een beetje oplette zou ik zo naar de overkant flipperen. Later zijn we nog een keer gegaan.

    

Aan boord geluncht met rijst en vers gebakken vis. Om 16.00 uur weer terug in het hotel.

Na een frisse douche nog even naar de winkels. De taxi-service busjes rijden af en aan en brengen je voor 60 cent naar de andere kant van de stad. Ze zien er alleen van binnen vreselijk oud, uitgezakt, afgeraffeld, uitgewoond en vies uit.

   

De winkels stellen naar onze begrippen niets voor en je wordt wel een crazy omdat iedereen maar probeerde je die schiettenten binnen te loodsen, maar vooruit, dat hoort er allemaal bij, ik laat me toch niets aanpraten, gewoon resoluut maar toch vriendelijk 100 x 'nein danke' zeggen.

          

Na het diner voetballen gekeken, Nederland-Korea 5-0, weinig sfeer. Ik had meer oog voor de Egyptische en andere gasten die zich vermaakten met een buikdanseres.
< MAIL07 | Begin | MAIL09 >

Gesponsorde koppelingen